F1-talli Haas ja venäläinen ex-sponsori riidoissa – talli ei aio maksaa rahoja takaisin ja vaatii itse lisäkompensaatiota

Formula ykkösissä kilpaileva Haas-talli sanoi maaliskuussa irti sopimuksensa venäläisen pääsponsorinsa Uralkalin kanssa sen jälkeen kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan. Uralkali ilmoitti vaativansa täksi kaudeksi maksamansa 12 miljoonan euron tukisumman palauttamista ja harkitsevansa asian viemistä oikeuteen.

Osapuolten kiistelyssä on Motorsport-sivuston mukaan edetty siihen, että Haas on vastannut virallisesti Uralkalille ja kieltäytynyt palautusvaatimuksista. Haasin mukaan sillä oli oikeus irtisanoa sponsorisopimus, koska sopimuksessa oli pykälä koskien "Haasin julkisuuskuvan vahingoittamista". Uralkalin johtajan Dmitri Mazepinin yhteydet presidentti Vladimir Putiniin sekä EU:n asettamat pakotteet täyttävät tämän pykälän ehdot.

Haas lisää myös, että se vaatii Uralkalilta 8 miljoonaa euroa kompensaatiota tappioista, joita sopimusrikkomukset ovat aiheuttaneet. Uralkalin puolella Haasin näkemykset ja vaatimukset on otettu vastaan "ällistyneinä", kertoo eräs lähde Motorsportille.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut