Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Fifa hylkäsi Brasilian ja Argentiinan valitukset – terveysviranomaisten kentälle ryntäämiseen keskeytynyt MM-karsintaottelu pelataan uudestaan

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa vahvisti maanantaina, että Brasilian ja Argentiinan välinen miesten MM-karsintaottelu pelataan uudestaan. Samalla Fifa ilmoitti hylänneensä Brasilian ja Argentiinan jalkapalloliittojen valitukset.

Sao Paulossa pelattu ottelu keskeytettiin viime syyskuussa, kun Brasilian terveysviranomaiset ryntäsivät kentälle seitsemännellä peliminuutilla.

Syynä oli, että Brasilian terveydenhuollon valvontaviraston Anvisan mukaan neljän argentiinalaispelaajan olisi pitänyt olla karanteenissa koronasääntöjen rikkomisen takia. Pelaajat olivat Cristian Romero, Giovani Lo Celso, Emiliano Martinez ja Emiliano Buendia.

Helmikuussa Fifa määräsi nelikolle kahden ottelun pannan ja Brasilian sekä Argentiinan liitoille sakot. Maanantain ratkaisussaan Fifa piti molemmille liitoille määrätyn 50 000 Sveitsin frangin eli vajaan 48 000 euron sakon voimassa.

Sen sijaan se puolitti Brasilian liitolle alun perin määrätyn erillisen 500 000 frangin ja Argentiinan liitolle mätkäistyn 200 000 frangin sanktion 250 000:een ja 100 000 frangiin. Sekä Brasilia että Argentiina ovat selvittäneet tiensä loppuvuodesta pelattavaan Qatarin MM-turnaukseen.