Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Uefa myllersi seurajoukkuekilpailujensa turnausjärjestelmän uusiksi

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti tiistaina pitkäaikaiset aikeensa ja muokkasi seurajoukkuekilpailujensa tulevia kilpailujärjestelmiä merkittävästi. Mestarien liigaa pelataan 36 joukkueen voimin kaudesta 2024–2025 lähtien, jolloin kilpailussa luovutaan myös perinteisestä lohkovaiheesta.

Kaudesta 2024–2025 lähtien lohkovaihe pelataan "liigamallilla", jossa jokainen joukkue pelaa kahdeksan ottelua eri vastustajia vastaan. Vaiheen kahdeksan parasta joukkuetta etenevät suoraan 16 parhaan pudotuspelivaiheeseen, kun taas sijoille 9–24 sijoittuneet pelaavat kaksiosaiset otteluparit lopuista pudotuspelipaikoista.

Mestarien liigaan osallistuu nykyisin 32 joukkuetta, joista jokaiselle kertyy lohkovaiheessa kuusi ottelua neljän joukkueen lohkoissa.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että tällä valitulla formaatilla pystymme parantamaan kilpailun tasapainoa ja luomaan tuloja, jotka voimme jakaa seuroille, liigoille ja maanosan jalkapallon ruohonjuuritasolle, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi.

Urheilu pysyy keskiössä

Uefa kertoi, että myös Eurooppa-liiga ja Konferenssiliiga siirtyvät tulevaisuudessa 36 joukkueen liigamalliin. Eurooppa-liigan joukkueet pelaavat tulevaisuudessa kahdeksan ottelua kilpailun avausvaiheessa, kun Konferenssiliigassa kukin joukkue pelaa kuusi ottelua.

– Olen todella iloinen siitä, että tämä oli Uefan johtoryhmän yhteinen päätös ja Euroopan seurajoukkueiden liitto, Euroopan liigat ja kansalliset lajiliitot olivat ehdotuksesta samaa mieltä. Jälleen yksi todiste siitä, että eurooppalainen jalkapallo on yhtenäisempi kuin koskaan, Ceferin tunnelmoi.

Ceferin korosti, että joukkueilla on jatkossakin mahdollisuus selviytyä kilpailuihin karsintojen kautta. Viime vuoden keväällä Euroopan jalkapallo vavisi hetken aikaa suurseurojen Superliiga-hankkeen jäljiltä, mutta eliittiliiga sai täystyrmäyksen ja suurin osa Superliiga-seuroista vetäytyi hankkeesta.

– Kilpailujen karsinta perustuu jatkossakin urheilusuoritukseen, ja kaikilla seuroilla on unelma kilpailuihin osallistumisesta, Ceferin sanoi.