Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Miehiä entistä enemmän maastohiihdon A-maajoukkueeseen – Anne Kyllönen palaa ryhmään

Hiihtoliitto nimesi 13 miestä ja seitsemän naista maastohiihdon tulevan kauden A-maajoukkueeseen. Ryhmän koko on miesten osalta viime kautta suurempi, sillä tuolloin sekä naisia että miehiä oli seitsemän.

– Miesten puolella meillä nousi viime talvena uusia nuoria urheilijoita useammankin kerran maailmancupin pistesijoille, ja tämän vuoksi miesten ryhmä on nyt hieman aiempaa isompi, päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Naisissa Anne Kyllönen palaa A-maajoukkueeseen. Viime kaudella Kyllöstä ei nimetty ryhmään, mutta hän hiihti maailmancupissa ja Pekingin talviolympialaisissa.

Muut A-maajoukkueeseen nimetyt naiset ovat Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Kyllösen lisäksi Kähärä tule A-maajoukkueeseen.

Kyllönen ja Kähärä korvaavat kansainvälisen uransa loppumisesta huhtikuun alussa kertoneen Riitta-Liisa Roposen ja vaisun kauden hiihtäneen Vilma Nissisen.

"Toimintaa on tarkoitus eriyttää leireillä"

Miehistä mukana ovat Ville Ahonen, Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen.

– Viime kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut, ja A-maajoukkuetoiminnassa jatkamme hyvin pitkälle samansuuntaisella leirityksellä kuin viime kaudella. Lisäksi toimintaa on tarkoitus eriyttää leireillä entistä selkeämmin, eli sprintterit ja normaalimatkan hiihtäjät harjoittelevat aiempaa enemmän oman ohjelman mukaan, Pasanen sanoi.

Joukkueen kauden päätavoitteena ovat MM-kilpailut, jotka järjestetään ensi vuonna helmi–maaliskuussa Planicassa Sloveniassa.