Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Caddie sai Thomasin purkamaan kiukkunsa ennen päätöskierrosta – PGA:n mestaruus ratkesi uusinnassa

Yhdysvaltalaisgolffari Justin Thomas otti uransa toisen arvoturnausvoiton yllettyään miesten PGA-mestaruuskilpailun ykköseksi Oklahoman Tulsassa.

Vahvan loppukirin esittänyt Thomas voitti varhain maanantaina Suomen aikaa uusinnassa maanmiehensä Will Zalatorisin, joka nimettiin viime vuonna PGA-kiertueen tulokkaaksi.

Voitto ratkesi yhdysvaltalaisten välisessä kolmen väylän uusinnassa, jossa Thomas kukisti Zalatorisin yhdellä lyönnillä. Thomasin voittoon siivittänyt tulos oli kaksi alle parin, kun Zalatoris jäi vuorostaan yhden lyönnin alle parin. Thomas teki eron Zalatorisiin toisella uusintaväylällä, jolla Thomas teki birdien ja Zalatoris par-tuloksen.

Uusintaan päädyttiin, kun kumpikin miehistä kirjautti turnauksesta viimeisen kierroksen jälkeen yhteistuloksen viisi alle parin. Thomas pelasi päätöskierroksen 67 lyönnillä ja Zalatoris 71 lyönnillä.

– Olipa kummallinen päivä. Minulta kysyttiin aiemmin, miten iso johto on täällä turvallinen, ja sanoin, ettei minkäänlainen johto. Tämä kenttä on niin vaativa, Thomas sanoi.

Kisaa kolmen päivän jälkeen johtanut Chilen Mito Pereira todisti Thomasin kommentin oikeaksi. Hän oli voittoasemissa viimeiselle väylälle asti mutta löi avauksensa vesiesteeseen ja teki tuplabogin. Pereiran kierros vaati 75 lyöntiä, ja hän putosi jakamaan kolmossijaa lyönnin erolla kärkikaksikkoon.

– En edes ajatellut, että siinä on vesieste. Kun on paljon painetta, ilmeisesti keho ei oikein tiedä, mitä on tekemässä, Pereira sanoi.

Hän jakoi kolmossijan yhdysvaltalaisen Cameron Youngin kanssa.

Kokenut caddie loi taisteluvireen

Thomas oli hämmentynyt yltämisestään uusintaan. Salaisuus oli kuitenkin kärsivällisyys.

– Jos tällä kentällä saa avauslyönnit väylälle, voi tehdä birdiejä, päätöskierroksella viisi birdieä ja kaksi bogia tehnyt Thomas kertasi.

Edellisen arvokisavoittonsa Thomas nappasi vuonna 2017, kun hän ylsi ykköseksi vastaavassa PGA:n mestaruuskilpailussa. Turnaus oli tuolloin kalenterissa elokuussa ja pelattiin Charlottessa Pohjois-Carolinassa.

Tulsassa Thomas kiitteli caddieään Jim Mackayta, joka valoi pelaajaan uskoa lauantain 74 lyönnin kierroksen jälkeen. Caddie sai puheillaan Thomasin purkamaan kiukkunsa ja korosti Thomasille, ettei tämän tarvitse olla niin ankara itselleen.

– En olisi tässä voittajana, ellemme olisi käyneet sitä keskustelua. Oli tärkeää, että en lähtenyt lauantaina kentältä vihaisena, Thomas kiitti apuriaan, joka kantoi aiemmin Phil Mickelsonin mailoja 25 vuoden ajan.

Eurooppalaispelaajista parhaiten onnistuivat Englannin Tommy Fleetwood ja Matthew Fitzpatrick, jotka jakoivat viitossijan amerikkalaisen Chris Kirkin kanssa.