Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjalaissensaatio Haaland vahvisti siirtonsa Manchester Cityyn

Jalkapallokenttien valovoimaisimpiin tähtipelaajiin kuuluva norjalaishyökkääjä Erling Braut Haaland seuraa isänsä jälkiä Englannin valioliigamestariin Manchester Cityyn. Saksan Bundesliigassa Dortmundissa viime vuodet pelanneen Haalandin sopimus Cityn kanssa on viisivuotinen.

Haalandin, 21, isä Alf Inge Haaland pelasi Manchester Cityssä vuosina 2000–03. Tuolloin City ei ollut menestysseura, toisin kuin nykyisin. Pep Guardiolan valmentama manchesteriläisseura on voittanut vuodesta 2012 lähtien kuusi valioliigamestaruutta.

Englannissa Leedsissä syntyneen Haalandin City-sopimuksen arvo on lähes 60 miljoonaa euroa. Manchester Cityllä on ollut tilausta huippuhyökkääjälle viimeistään siitä lähtien, kun argentiinalaiskärki Sergio Agüero jätti seuran viime vuonna.

Nuorempi Haaland on isänsä jäljissä seurannut Manchester Cityä pienestä pitäen.

– Tämä on ylpeä päivä minulle ja perheelleni. Olen aina seurannut Cityä, Erling Braut Haaland sanoi.

Hän on ollut tappavan tehokas Mestarien liigassa, jossa Manchester City on vuosi toisensa jälkeen kompuroinut. Haaland on tehnyt 19:ssä Mestarien liigan ottelussaan Salzburgissa ja Dortmundissa 23 maalia.

– Haluan tehdä maaleja, voittaa mestaruuspokaaleja ja kehittyä jalkapalloilijana. Olen varma, että voin tehdä sen täällä. Tämä on minulle hieno liike. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan, Haaland hehkutteli.

Norjalainen Haaland teki lähtemättömän vaikutuksen saksalaisen jalkapallon suurseuroihin lukeutuvassa Dortmundissa. Hän teki seuralle yhteensä 86 maalia 89 ottelussa.