Japanin joukkueessa paljastui seitsemän koronatartuntaa

Japanin joukkueessa on paljastunut seitsemän koronatartuntaa Eugenen MM-kisoissa. Kaikki tartunnat liittyvät maan maratonjoukkueeseen. Positiiviset koronatulokset on todettu kahdella urheilijalla, neljällä maratoonareiden huoltajalla ja ryhmän päävalmentajalla.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA, kisajärjestäjät ja Japanin yleisurheiluliitto ilmoittivat koronatartunnoista yhteisessä tiedotteessa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Positiivisen koronanäytteen antaneet urheilijat on eristetty Oregonin terveysviranomaisten määräysten mukaisesti viideksi päiväksi.

WA, järjestäjät ja Japanin liitto ovat ryhtyneet toimiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Japanin joukkue välttää kontakteja muiden joukkueiden kanssa, ja joukkueen kukin jäsen majoitetaan omiin huoneisiinsa.

MM-kisoihin osallistuvilta urheilijoilta edellytetään täyttä rokotesuojaa. Lisäksi terveysviranomaiset, järjestäjät ja WA suosittelivat keskiviikkona, että kisoissa käytettäisiin hengityssuojaa sisätiloissa.

Maskisuositus koskee kisoissa kaikkia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut