Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kärpät sai KHL:stä mieluisan paluumuuttajan – kanadalaishyökkääjä nostaa muutaman muiston Oulusta yli muiden

Jääkiekkoliigaan valmistautuva Oulun Kärpät teki tulevan kauden kattavan sopimuksen kanadalaishyökkääjä Cody Kunykin kanssa. Kunyk pelasi Kärpissä edellisen kerran kaudella 2020–21, mutta on tehoillut liigakaukaloissa myös SaiPassa ja HPK:ssa. Hän on tehnyt 218 runkosarjaottelussa pisteet 51+107=158.

Viime kaudella 32-vuotias hyökkääjä pelasi KHL:ää kazakstanilaisessa Barys Nur-Sultanissa ja teki 33 runkosarjaottelussa tehot 5+9=14.

Muutama muisto edelliseltä Oulun-visiitiltä nousee yli muiden.

– Suurin muisto siitä kaudesta on, että tyttäreni syntyi Oulussa. Jääkiekon puolella nautin jäähallille tulemisesta ja kamppailusta poikien kanssa. Muistan, että Lasse (Kukkonen) pukeutui jäähyväispelissään viimeistä kertaa kärppäpaitaan – se oli todella siistiä, Kunyk kertoi Kärppien verkkosivuilla.

– Muistan myös, että minun piti pelatessani käyttää kypärässä kokopleksiä, kuten tein lapsena. Sitä on vaikea unohtaa, hyökkääjä viittasi koronapandemian leimaaman kauden erikoisvarusteeseen.

Kunyk viimeisteli Kärpissä 53 runkosarjaottelussa tehot 15+27=42 ja oli joukkueen paras maalintekijä, syöttäjä ja pistemies. Hän oli myös joukkueen plus-miinustilaston ykkönen lukemalla +20, joten Kärpät tietää, mitä pelaajalta voi odottaa.

– Cody on erittäin laadukas pelaaja meidän Liigaan. Edellisellä kärppäkaudellaan hän osoitti olevansa erittäin tuottelias pelaaja, ja on todella hienoa saada hänet takaisin meille. Codyn hankinnan myötä joukkue on nyt valmis ja meidän sentteriosasto on tällä hetkellä todella laadukas – ja sen se menestyminen vaatii, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho sanoi.