Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Hienoa urheiluhenkeä osoittanut Jonas Vingegaard repi hallitsevaan mestariin ratkaisevan tuntuisen eron

Tanskan ja Jumbo-Visman Jonas Vingegaard pinnisti maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon eli Tour de Francen 18. etapin voittajaksi ja venytti eronsa hallitsevaan mestariin Tadej Pogacariin jo ratkaisevan tuntuiseksi.

Vingegaard ja tanskalaisen tallitoveri Wout van Aert tekivät vuorietapilla iskun vajaat viisi kilometriä ennen maalia, eikä UAE-tallin Pogacar pystynyt enää vastaamaan kärkinimen vauhtiin.

Vingegaard repi Pogacariin lopulta 1.04 minuuttia lisäeroa. Kokonaiskilpailussa Pogacar on tanskalaista 3.26 minuuttia perässä, kun jäljellä on enää kolme etappia.

Pogacar on kokonaiskilpailun hallitseva voittaja kahdelta viime kaudelta, Vingegaard ylsi viime vuoden kilpailussa toiseksi.

– Tämä on uskomatonta. Sanoin aamulla tyttöystävälleni ja tyttärelleni, että haluan voittaa etapin heille. Tämä (voitto) on omistettu kotona oleville kahdelle tytölleni, 25-vuotias Vingegaard sanoi haastattelussa.

– Minun on kiitettävä kaikkia joukkuetovereitani. Wout van Aert (etapin 3:s) pudotti Pogacarin lopussa, Sepp Kuss (8:s) oli uskomaton, kaikki olivat. En olisi pystynyt tähän ilman joukkuekavereitani.

Vingegaard nousi ympäriajossa myös mäkikilpailun johtopaikalle.

Pogacar kaatui, Vingegaard odotti

Pyreneiden vuorietappi oli viimeinen tämän vuoden kilpailussa. Etapilla nähtiin runsaasti dramatiikkaa reilut 20 kilometriä ennen loppua, kun Vingegaard oli menettää pyöränsä hallinnan Pogacarin hirmuvauhdissa.

Lopulta pahan virheen teki 23-vuotias Pogacar, kun slovenialainen ajautui tien reunaan hiekalle ja kaatui. Vingegaard osoitti hienoa urheiluhenkeä jääden odottamaan mestaripolkijaa, ja maalissa kärkikaksikko halasi toisiaan.

Vingegaard ei halunnut vielä puhua kokonaiskisan häämöttävästä voitosta.

– En halua puhua siitä vielä. Meillä on vielä kaksi kovaa ajopäivää ennen Pariisia, voimme puhua (voitosta) niiden jälkeen, Vingegaard kuittasi.

Sunnuntaina Pariisiin päättyvä Tour jatkuu perjantaina reilun 188 kilometrin tasamaaetapilla. Lauantaina poljetaan henkilökohtainen aika-ajo.

Kokonaiskisassa kolmantena oleva Britannian Geraint Thomas on jäänyt Vingegaardista jo kahdeksan minuutin päähän.