Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennätyksiä rikkonut naisten EM-turnaus päättyy ennätysfinaaliin

Sunnuntaina päättyvä jalkapallon naisten EM-lopputurnaus Englannissa on murskannut lukuisia yleisöennätyksiä naisten pelissä. Sopivaa lieneekin, että turnauksen päättävä EM-finaali Englannin ja Saksan välillä rikkoo sekin ennätyksen – miesten EM:t mukaan lukien. Yleisömenestyksestä raportoi torstaina Euroopan jalkapalloliitto Uefa kisasivuillaan.

Keskiviikkona pelattu välierä Saksa–Ranska nosti turnauksen katsojamäärän lukemaan 487 683. Se ylittää yli tuplasti edellisen naisten lopputurnausennätyksen, joka tuli Hollannissa 2017 ja oli 240 055 katsojaa.

Sunnuntainen finaali Englannin jalkapallopyhätössä Wembley-stadionilla on loppuunmyyty, joten lukema kasvaa komeasti. Katsojakapasiteetti finaalissa on 87 200, ja EM-loppuotteluennätys on tulossa. Miesten vuoden 1964 EM-finaali Espanjan ja Neuvostoliiton välillä kokosi Madridin Santiago Bernabeulle 79 115 silmäparia.

– Kumpi voiton korjaakaan, Englanti vastaan Saksa ikonisella Wembleyllä jää joka tapauksessa historiankirjoihin unohtumattomana tapahtumana. Kaikki te onnekkaat, joilla on finaalipääsylippu, odotamme innolla näkevämme teidät Wembleyllä rikkomassa jälleen yhden ennätyksen, Uefassa naisjalkapallon johtajana toimiva ex-huippupelaaja Nadine Kessler hehkutti.

Uefa raportoi lisäksi tietoja katsojajakaumasta. Kisoja on seurannut paikan päällä lähes 100 000 lasta, ja naisten osuus katsojista on ollut 47 prosenttia. Englannin ulkopuolelta, muun muassa alkulohkossa kolme peliä pelanneesta Suomesta, saapui kisoja seuraamaan Uefan mukaan kymmeniä tuhansia.