Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ilona Mononen jatkoi vahvaa vauhtiaan alle 20-vuotiaiden MM-yleisurheilussa – Saga Vanninen on jälleen matkalla seitsenottelun mestariksi

Suomalaisjuoksija Ilona Mononen selvitti vaivatta 1 500 metrin alkuerän ja eteni lauantaina kilpailtavaan finaaliin yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Kolumbian Calissa. Lahden Ahkeran Mononen kiri alkuerässään toiseksi ajalla 4.18,40 jääden etiopialaisvoittaja Birke Haylomista vain 0,34 sekuntia.

– Tänään tuntui juoksu tosi rennolta ja hyvältä. Finaalipaikka oli tavoitteena. Minulla oli tuossa erässä viidenneksi paras ennätys, mutta arveltiin valmentajani Mikko Rajaniemen kanssa, että 3 000 metriä toimi hyvänä valmistavana harjoituksena, alkuerävaiheessa kuudenneksi sijoittunut Mononen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Mononen avasi kisaurakkansa maanantaina 3 000 metrin viidennellä sijalla. Viime vuonna hän oli ikäluokan MM-kisoissa kahdeksas 1 500 metrillä.

Silja Andersson kasvatti Suomen joukkueen pistetiliä hyppäämällä naisten seiväsfinaalissa kuudenneksi. Andersson ylitti ensimmäisellään korkeudet 395 ja 410, mutta yritykset ulkoratojen ennätyskorkeudesta 420 eivät onnistuneet.

MM-kullan voitti yhdysvaltalainen Hana Moll tuloksella 435.

Miesten keihäsfinaali kisataan Calissa ilman suomalaisia, sillä Onni Ruokangas sijoittui karsinnassa 13:nneksi tuloksella 67,81. Naisten 100 metrin aidoissa Vilma Väliharju ja Vilma Itälinna etenivät välieriin.

Vannisen MM-kulta lähes varma

MM-kultaansa puolustava Saga Vanninen johtaa seitsenottelua, jota on jäljellä enää 800 metrin juoksu. Vanninen on kerännyt kuudesta lajista 5 377 pistettä, ja hän johtaa Saksan Sandrina Sprengeliä 215 pisteen erolla.

Vanninen oli torstaina kenttälajeissa hyvässä vireessä, kun suomalainen venytti pituustuloksen 624 ja heitti keihästä 46,21. Ottelu päättyy Suomen aikaa puoliltaöin.

Vanninen voitti viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Nairobissa sekä ikäluokan Euroopan mestaruuden Tallinnassa. Suomalainen kirjasi Tallinnassa ennätyspisteensä 6 271.