Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Suomi otti askeleen kohti EM-lopputurnausta, kun lentopallomiehet löivät karsinnoissa Itävallan

Suomi otti keskiviikkona pitkän askeleen kohti yhdeksättä peräkkäistä miesten lentopalloilun EM-lopputurnausta, kun Joel Banksin valmentama kotijoukkue kukisti Itävallan 3–1 (25–21, 23–25, 25–16, 25–17) Tampereella.

Karsintojen avausottelussa Latviassa loistanut hakkuri Aaro Nikula oli kaksi erää vaisu, mutta teki kolmannessä erässä peräti yhdeksän pistettä ja päätyi lopulta 18 pisteeseen. Hän iski palloa hakkurille kovilla 68 prosentin tehoilla.

– Avauserän voitto tuli ehkä liian helposti. Mutta toinen erä oli vain yksi erä. Puhuttiin tauolla, että unohdetaan se ja palataan normaalipeliin, Nikula sanoi.

Suomi teki kymmenen hyökkäysvirhettä, Itävallan vastaava luku oli 24.

– Jos ei ole hyvää paikkaa lyödä palloa, niin annetaan pallo kaverille ja luotetaan omaan torjuntaan, Nikula tiivisti pelifilosofian.

Muista pelaajista etenkin Oulun Ettassa viime kauden pelannut ja ensi kaudeksi joensuulaiseen Hurmokseen siirtyvä keskipelaaja Nuutti Niinivaara oli erinomainen 12. ottelussaan A-maajoukkueessa. Hän teki 11 pistettä, ja tehosaldo oli +10, mikä oli Nikulan (+14) jälkeen toiseksi paras.

– Tämä oli varmasti maajoukkueuran siistein peli. Olen tehnyt hommia, ja kehitys näkyy, Niinivaara korosti.

Tuollaisella pelillä voisivat muutkin seurat kuin Hurmos kiinnostua?

– Sopimuksessa ei ole ulkomaan pykälää, Niinivaara totesi.

Suomi pelasi alussa lähes virheettömästi, mutta toisessa erässä se teki paljon enemmän omia virheitä kuin avauserässä. Kolmannessa erässä joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli huikea 71.

Neljäs erä ei ollut yhtä hyvä kuin kolmas, mutta Suomi pelasi riittävän hyvin voittaakseen erän ja ottelun.

Yleispelaajista Antti Ronkainen teki 12 ja Sakari Mäkinen 10 pistettä.

Suomi kohtaa karsinnoissa vielä Itävallan vieraissa ensi sunnuntaina ja Latvian ensi keskiviikkona Turussa. Lohkovoittaja etenee neljässä maassa ensi vuonna pidettäviin EM-kisoihin.