Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jessica Kähärä räväytti pituushypyn kauden kärkituloksen: "Viimeisellä lähti"

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä nappasi 22-vuotiaiden naisten pituushyppymestaruuden ponkaisemalla ulkoratojen ennätyksensä 629 yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa Vaasassa. Kähärän ennätys on myös kauden kotimainen kärkitulos.

Kähärä kävi SM-kullasta tiukan kamppailun toisen eteläsavolaishyppäjän, Savonlinnan Riennon Neea Käyhkön kanssa. Käyhkö johti kilpailua tuloksella 621, mutta Kähärä tuli viimeisellä kierroksella ohi.

– Viisi vähän huonompaa hyppyä ja viimeisellä lähti. Nuo kaikki viisi hyppyä olivat teknisesti huonoja, matalia. En oikein päässyt lankulta ponnistamaan, Kähärä kertaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Mikkeliläisen viisi ensimmäistä hyppyä toivat tasaisesti tulokset 617, 613, 607, 606 ja 607. Kähärä on osoittanut kesällä venymiskykyä ratkaisevilla hetkillä, sillä hän teki alle 23-vuotiaiden Pohjolan ja Baltian mestaruuskisoissa myötätuulituloksen 639 ja ponnisti Kalevan kisoissa hopealle.

– Minä olen näköjään tällainen viimeisten kierrosten hyppääjä. En tiedä mikä siinä, mutta ainakin hyppykestävyys on hyvä, kun jaksaa kuusi hyppyä hypätä, Kähärä virkkoi.

Monipuolinen yleisurheilija on toipunut täksi kaudeksi nilkkaleikkauksesta, mutta päälajiinsa korkeushyppyyn Kähärä ei ole vielä päässyt osallistumaan. Kähärän kausi huipentuu ensi viikonlopun Ruotsi-ottelussa, jonne myös Käyhkö on tarjolla.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Roosa Mähönen oli kolmas tuloksella 571.