Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Halley Wania säkenöi Oulu Express -finaalissa

Markku Niemisen talliin tuli historian kahdeksas Oulu Express -finaalin voitto, kun Halley Wania esitteli Äimärautiolla uskomattoman soolon. Tamma ampui kärkeen 09,5-avauksessa, eikä tahti mennyt missään vaiheessa hölkäksi. Lopulta tamma rullasi kilpailuennätyksellä 13,3 muiden alta pois. Santtu Raitala sai matkalla nauttia kyydissä.

– Ennen lähtöä ajoin terävämmän pätkän sillä mielellä, että lähtöön panostetaan. Kärkipaikalla hevonen jäi vähän innokkaaksi, mutta lopulta kaikki oli helppoa, Raitala kiitteli.

Suomenhevosten vastaavassa OEX-finaalissa juhli Heikki Hoffrenin valmentama Lipassi. Se kiersi epäonnistuneen startin jälkeen kaikki vastustajansa.

– Harvoin kun ajaa kilpaa, niin myöhästyin lähdöstä. Kun voitto oli aikaisemmissa starteissa kiertänyt, niin päätin sitten antaa mahdollisuuden. Lipassi on tavattoman nopea hevonen, Hoffren ihasteli.

Kierros käynnistyi useammalla pikkuyllätyksellä. Ensin nähtiin tietynlaista ravihistoriaa, kun 85-vuotiaan Veikko Laurilan valmennettava Arnie’s Emilie sooloili näyttävästi keulasta. Ikä on vain numeroita, mutta harvassa lajissa pystyy huipputasolla kilpailemaan näin varttuneella iällä. Kolmekymppinen ohjastajavirtuoosi Hannu Torvinen lasketteli nuoruuden innolla Arnie’s Emilien kyydissä.

– Mukavaa, että tamma onnistui tällaisena päivänä, kun tarjolla oli paperirahaa. Sitä tarvitaan aina, Laurila veisteli tallialueella.

Ojanperän tallin menestyspäivän hevosista Father Christmas ehti maalikuvassa ykköseksi. Sen jälkeen juhli Wauhti, joka pääsi pujahtamaan takamatkalta lempipaikalleen kärkeen. Hevosen taustavoimien odotukset nousivat heti huomattavasti, ja Wauhti vastasi lopulta varmasti kirihevosille. Global Withdrawl päätti pidot näyttävällä soololla lämminveristen Oulu GP:ssä.