Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi kärsi jatkoaikatappion Israelille koripallon EM-avauksessa

Koripallomaajoukkue avasi EM-kisat 87–89-jatkoaikatappiolla Israelille Prahassa. Suomen paras korintekijä oli Lauri Markkanen 33 pisteellä.

Suomi hallitsi avausneljännestä ja johti 11 pisteellä kymmenen minuutin jälkeen, mutta sen jälkeen ote siirtyi Israelille. Kolmannen neljänneksen aluksi Israel meni ensimmäisen kerran ottelussa johtoon ja pakotti päävalmentaja Lassi Tuovin aikalisään tilanteessa 44–40. Henri Kantonen tuli kentälle vartioimaan Deni Avdijaa ja Alexander Madsenin peräkkäiset kolmoset nostivat Suomen takaisin johtoon (47–48).

Viimeisen neljänneksen alussa Edon Maxhuni tasoitti pelin kolmosella (61–61) ja Markkasen toisen puoliajan ensimmäinen kori nosti Suomen pitkästä aikaa johtoon 63–62.

Madsenin alley oop -donkki räjäytti suomalaiskatsomoon huutoon, kun Suomi meni 70–64-johtoon 5.41 minuuttia ennen loppua. Israel meni 73–72-johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua.

Markkasen kolmonen ja vapaaheitot palauttivat Suomen 77–75-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

Puoli minuuttia ennen loppua peli oli tasan 79–79. Markkanen epäonnistui Deni Avdijan häiritsemässä heitossa, mutta Israelin viimeinen hyökkäys päättyi Gal Mekelin epäonnistuneeseen korilleajoon.

Jatkoaika alkoi Israelin 5–0-nykäyksellä ennen kuin Markkanen kavensi vapaaheitoilla tilanteeksi 84–81 kaksi minuuttia ennen jatkoajan loppua. Seuraavassa hyökkäyksesä Markkasen kolmonen tasoitti pelin 84–84-tilanteeseen, mutta Avdijan kakkosen jälkeen tilanteessa 86–84 Markkanen heitti ohi. Gal Mekelin vapaaheitoilla Israel meni 88–84 johtoon 13,9 sekuntia ennen jatkoajan loppua. Ottelun viimeinen kori oli Henri Kantosen kolmonen.

Huff nousi avaukseen

EM-kisoista pois jääneen Olivier Nkamhouan tilalle Suomen aloitusviisikkoon oli noussut kapteeni Shawn Huff.

Eilen Utah Jazziin kaupattu Markkanen aloitti ottelun päättäväisesti. Markkasen avauspisteet syntyivät omasta kuljetuksesta ja kädenvaihdosta avautuneesta näyttävästä donkista tilanteeseen 7–2.

Israel pyrki painostamaan pallollista pelaajaa kaukana korista, mutta se ei pysäyttänyt äänekkään suomalaisjoukon yllyttämää Suomea. Ensimmäinen neljännes päättyi Suomen johtaessa 27–16 Markkasen donkattua summerin soidessa hyökkäyslevypallon sisään.

Toisen neljänneksen alussa Markkanen hankki kolme vapaaheittoa ja lisäsi Suomen johdoksi 30–16. Neljänneksen lähestyessä puoliväliä Madsen missasi donkin ja Israel tuli kolmosella tilanteeseen 23–31. Aikalisän jälkeen Suomi siirtyi isoon viisikkoon ja Edon Maxhunin lay up palautti Suomen johdon kymmeneen pisteeseen.

Israelin perättäiset onnistumiset kolmosviivan takaa kavensivat Suomen johdon kolmeen pisteeseen, mutta Petteri Koponen vastasi kolmosella tilanteeseen 34–40, kun puoliaikaan oli 1.21 pistettä. Suomalaisyleisö huusi kuorossa Koposen sukunimeä.

Israelin Deni Avdija tasoitti pelin kolmosellaan juuri ennen puoliaikaa.

Suomi kohtaa toisessa ottelussaan Puolan huomenna kello 15.