Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Qatarin emiiri YK:n yleiskokouksessa: Kaikki fanit ovat tervetulleita jalkapallon MM-kisoihin ilman syrjintää

Qatar ottaa avosylin vastaan kaikki fanit ilman syrjintää jalkapallon MM-kisoihin, sanoo maan hallitsija, emiiri Tamim bin Hamad al-Thani. Emiiri ilmoitti asiasta tiistaina puheessaan YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Konservatiivisessa Qatarissa homoseksuaalisuus on lailla kiellettyä. MM-turnauksen järjestäjät ovat yrittäneet vakuuttaa ihmisoikeusjärjestöjä, etteivät seksuaalivähemmistöt joudu vaikeuksiin maassa 20. marraskuuta alkavissa MM-kisoissa.

Emiirin mukaan Qatarin kansa "avaa ovet kaikille jalkapallofaneille, jotta nämä voivat nauttia peleistä ja turnauksen upeasta ilmapiiristä ilman syrjintää". Hallitsija ei puheessaan erikseen maininnut seksuaalivähemmistöjä tai muitakaan yksittäisiä ryhmiä.

– Maailma saa nähdä, miten yksi pienten ja keskikokoisten valtioiden joukkoon kuuluvista maista voi järjestää maailmanlaajuisia tapahtumia poikkeuksellisen menestyksekkäästi. Sen lisäksi kykenemme tarjoamaan avoimen ympäristön monimuotoiselle ja rakentavalle ihmisten väliselle vuorovaikutukselle, emiiri sanoi puheessaan.

Fifa sallii sateenkaariliput katsomoissa

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on aiemmin tänä vuonna ilmoittanut sallivansa sateenkaariliput saatuaan Qatarin viranomaisilta hyväksynnän.

MM-kisojen järjestäjät ja Qatarin viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että maahan saapuvien yli miljoonan fanin pitäisi kunnioittaa paikallisen kulttuurin normeja.

– Emme usko julkisiin hellyydenosoituksiin, mutta meillä on kuitenkin tapana toivottaa kaikki tervetulleiksi taustasta riippumatta, järjestelykomitean johtaja Hassan Al-Thawadi kertoi maanantaina New Yorkissa, kun häneltä kysyttiin suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin kuuluviin faneihin.

Qataria on kritisoitu MM-kisojen alla voimakkaasti myös vierastyöläisten kohtelusta sekä naisten asemasta maassa. Jalkapallon MM-kisojen stadioneita on ollut rakentamassa runsaasti vierastyöläisiä, jotka ovat joutuneet työskentelemään epäinhimillisissä olosuhteissa.