Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kangerrellut Kärpät hyydytti Sportin alivoimalla maalivahti Blomqvistin johdolla – "Kurinalaisuutemme petti"

Oulun Kärpät jatkoi keskiviikkona Liigassa tappiotonta alkukauttaan, kun oululaiset kaatoivat keskiviikkona Vaasan Sportin vieraissa maalein 4–1.

Kärpät antoi Sportille runsaasti tilaisuuksia, sillä vaasalaiset saivat pyöritellä ylivoimaansa kymmenen minuuttia, mutta nihkeästi hyökkäyspäässä esiintynyt Sport ei onnistunut näitä tilaisuuksia hyödyntämään.

Erityisesti toinen erä oli Kärpille haastava, sillä vierailijat ottivat neljä kaksiminuuttista.

– Meidän kurinalaisuutemme petti. Vaihtorytmi puuttui ja tuli pitkiä vaihtoja, joiden jälkeen jouduimme ottamaan jäähyjä. Kun piti ottaa momentum takaisin, niin emmepä ottaneetkaan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

Kärpät iski sen sijaan heti avauserässä illan ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Sportin nelikon keskelle vapaaksi jäänyt Julius Junttila ohjasi kiekon maalille, jossa Joonas Kemppainen oli vielä varusteineen välissä.

Sport sai kuparisensa rikki päätöserässä Axel Holmströmin maalilla, mutta Ville Koivusen, Kasper Björkqvistin ja Junttilan kolmannen erän osumilla Kärpät otti kuitenkin voiton.

Ottelussa hyvin esiintynyt Kärppien maalivahti Joel Blomqvist korosti omalla pelaamisellaan Sportin tehottomuutta. Kärppien 20-vuotias maalivahtilahjakkuus venyi muutamaan erinomaiseen torjuntaan ja kirjautti ottelussa 26 torjuntaa.

– Kyllä meillä oli tänään oikeat aikeet ja oikeat teotkin, Sport-luotsi Risto Dufva sanoi.

– Ei tässä joukkuetta voi oikein mistään syyttää, hän lisää.