Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräilytähti sai sakot kahden teinitytön pahoinpitelystä

Hollantilaispyöräilijä Mathieu van der Poel myönsi maanantaina syyllistyneensä kahden teinitytön pahoinpitelyyn sydneyläisessä hotellissa. Pahoinpitelyt tapahtuivat ennen sunnuntaina ajettua maantiepyöräilyn MM-kilpailua.

Ranskan ympäriajossakin etapin voittanut Van der Poel, 27, oli yksi MM-kilpailun suosikeista, mutta jätti vajaan 270 kilometrin mittaisen kilpailun kesken jo varhain.

Tiedotusvälineet olivat saaneet vihiä välikohtauksesta ennen kilpailua ja kysyivät asiasta van der Poelilta. Pyöräilijä myönsi hänellä olleen pientä kiistaa meluisien naapurien kanssa. Tallipomo Christoph Roodhooft avasi asiaa lisää ja kertoi suojattinsa olevan murtunut.

– Hän ei nukkunut koko yönä ja oli henkisesti palasina.

Poliisin mukaan van der Poel oli haukkunut 13- ja 14-vuotiaita tyttöjä. Sitten pahoinpitely oli muuttunut fyysiseksi. Toinen tytöistä oli kaatunut maahan ja toinen loukannut kyynärpäänsä, kun hän oli paiskautunut seinään hollantilaisen käsittelyssä. Van der Poel sai 1 500 Australian dollarin eli noin 1 000 Yhdysvaltain dollarin sakot.