Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uefa mätkäisi HJK:lle roimat sakot – seura tekee rikosilmoitukset katsojista

Espanjalaista Betisiä vastaan pelatun jalkapallon Eurooppa-liigan kotiottelun järjestyshäiriöt tulivat kalliiksi HJK:lle. Helsinkiläisseura kertoi torstaina, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa on langettanut seuralle yhteensä 18 000 euron sakot.

Betis-ottelun lisäajalla sekä ottelun päätyttyä eri katsomonosista juoksi kentälle yhteensä kuusi katsojaa. Tästä HJK:ta rankaistiin 8 000 eurolla. HJK kertoi, että kentälle juosseiden henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa ja HJK "tulee tekemään tapauksista rikosilmoitukset ja hakemaan häiriköiltä vahingonkorvauksia".

Kymppitonnin sakon HJK sai puolestaan siitä, että katsomosta kuului kolmeen eri otteeseen huuto "Uefa Mafia". Uefan kurinpito katsoi huudon olleen "provokatiivinen".

Uefa sakotti HJK:ta jo aiemmin tänä syksynä, sillä Eurooppa-liigan karsintojen HJK–Silkeborg-ottelusta kertyi maksettavaa 10 250 euroa. Sakko muodostui katsojien tukittua kulkuväyliä katsomossa ja siitä, että kentälle heitettiin esineitä.