Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Akaa-Volley juhli uuden hallin avausta kaatamalla hallitsevan mestarin

Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley otti perjantaina kauden 2022–23 toisen voittonsa lentopallon Mestaruusliigassa, kun joukkue nousi 0–2-tappioasemasta 3–2-voittoon hallitsevaa mestaria VaLePaa vastaan.

Akaa-Volley siirtyi täksi kaudeksi uuteen halliin, joka sijaitsee kunnan pohjoisosissa entisen Viialan kunnan alueella. Katsojia halliin mahtuu tuhat, ja nyt paikalle oli saapunut 610 katsojaa.

Loimusta siirtynyt iranilainen hakkuri Ali Fazli oli kotijoukkueen tehokkain 24 pisteellä. Edellisen kerran kaudella 2015–16 liigaa Kuopiossa pelannut yleispelaaja Greg Petty teki 22 pistettä. Toinen uusi yleispelaaja Mohammadreza Beyk teki 18 pistettä.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen oli kauden toisessa ottelussa ensimmäisen tappion kokeneen VaLePan tehokkain 26 pisteellä.

VaLePa menetti hakkuri Urpo Sivulan toisen erän tilanteessa 7–11 jalkavamman takia. Sivula ehti tehdä 12 pistettä. Samaan saldoon pääsi tilalle tullut Tino Vuori.

– Urpo putosi hyökkäyksen jälkeen pallon päälle. Näytti pahalta, mutta mitään arviota vamman vakavuudesta ei ole vielä, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Loimu kukisti Ducksin

Toisessa perjantain ottelussa kautensa vierasvoitolla keskiviikkona aloittanut Raision Loimu kukisti kautensa nyt aloittaneen Vantaan Ducksin 3–0.

Hakkuri Joonas Jokela oli Loimun tehokkain 16 pisteellä. Sebastian Pozo Hernandez teki 11 ja argentiinalainen keskipelaaja Joaquin Layus 10 pistettä.

Passari Tomi Saarinen otti kuusi joukkueen 15 torjuntapisteestä.

– Kun laittaa kädet verkolla oikein, niin niitäkin kertyy. Kausi on alkanut hyvin, kieltämättä sarjaohjelmakin on meitä suosinut. Ottelu oli tasaisempi kuin numeroista voisi päätellä, Saarinen sanoi.

Ducksin tehokkain oli 13 pistettä koonnut Ville Sorvoja. Hän liittyi joukkueeseen vasta torstaina. Ducksin molemmat hakkurit Nico Mäki-Valtari ja Aleksander Rastamo ovat loukkaantuneina.