Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Corazon Combo vei Kriteriumin Teivossa

Pekka Korven Corazon Combo sekä Heikki Hoffrenin Lipassi hallitsivat nuorten hevosten Kriterium-finaaleissa näytöstyyliin.

Kolmevuotisikäluokan tähtiravuri Corazon Combo oli ennen lauantaita kärsinyt tappion uransa 17 startissa ainoastaan kahdesti. Pekka Korven ja Ilkka Herlinin omistama ja kasvattama ori jatkoi ylivoimaansa ja vei Kriteriumin 90 000 euron pääpotin ennen tamma Halley Waniaa, joka haastoi suosikin tämän rinnalta.

– Kun Corazon Combo on sillä päällä, se oikein haluaa mennä. Tänään hevonen tuntui sellaiselta. Ori meni terävästi, kun oli toinen rinnalla, Pekka Korpi kuvaili suojattiaan suurvoiton jälkeen.

Corazon Combon uran tienestit kohosivat Kriteriumin myötä lähes 300 000 euroon. Huippumenetystä nuoremmilla ja vanhemmilla hevosilla vuosikymmenestä toiseen niittänyt 72-vuotias Pekka Korpi on myös Kriteriumin menestynein valmentaja.

– Vaikka hevoset ovat hyväsukuisia ja lahjakkaita, ei niiden kanssa ole oikotietä, täytyy vain tehdä töitä ja pitää näistä hyvää huolta. Corazon Combo on ollut varsasta asti lahjakas ravuri ja uskon, että jos terveenä saa olla, se menee vielä aika pitkälle.

Vielä alkukaudesta raviongelmista kärsinyt Lipassi nousi vuoden tärkeimmillä hetkillä 4-vuotisikäluokan kärkinimeksi. Suomenhevosten Kriteriumissa Heikki Hoffrenin osaomistama, valmentama ja ohjastama ori piti avauskierroksella kovaa tempoa ja oli omaa luokkaansa. Lipassin voitto tuotti Hoffrenin perheelle 46 000 euron palkintorahat.

Johtopaikka oli valttia myös iltapäivän muissa 75-kohdelähdöissä. Ravikuningas Evartti oli mailin ryhmässä omaa luokkaansa Parvelan Retun jäätyä pois. Myös Astrum, Lumi-Rami ja stayerlähdön vahvin All Star Mint pitivät keulasta pintansa. 75-rivin ainoan pikkuyllättäjän Rahajamatchin voiton myötä 75-täysosumat palkittiin noin 136 eurolla.