Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen hukkasi sukan – heitti Portlandia vastaan selkeästi alle tasonsa

Koripallon suomalaistähti Lauri Markkasen edustama Utah Jazz voitti keskiviikon vastaisena yönä NBA:n harjoitusottelussa Portland Trail Blazersin lukemin 118–101.

Molemmat joukkueet pelasivat laajoilla kokoonpanoilla. Utah käytti parketilla 18:aa ja Portland 15:tä pelaajaa, joten runkopelaajaksi kaavaillun Markkasen peliaika jäi reiluun 22 minuuttiin.

Markkanen oli Utahin neljänneksi työllistetyin mies, ja hän pussitti seitsemän pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön.

Tasaisuutta kaivataan

Kuudetta NBA-kauttaan aloitteleva Markkanen, 25, pelasi viime kauden Cleveland Cavaliersissa, mutta hänet kaupattiin syyskuun alussa Utahiin.

Hän pelasi uudessa seurassaan ensimmäisen harjoitusottelun maanantain vastaisena yönä ja pussitti Toronto Raptorsia vastaan vajaassa 24 minuutissa 20 pistettä. Markkasen pelitilanneheittojen keskiarvo oli mainio 58,3, mutta Utah hävisi 82–114.

Portlandia vastaan Utahilla sujui paremmin, mutta Markkaselta oli sukka kadoksissa. Suomalainen osui pelitilanneheitoissaan vain 22,2 prosentin tarkkuudella. Lisäksi hän upotti kolme viidestä vapaaheitostaan.

Markkasen Chicago Bullsissa ja Clevelandissa viettämien kausien pelitilanneheittojen keskiarvot olivat haarukassa 42,5–48 prosenttia, joten hän heitti keskiviikon vastaisena yönä selkeästi alle tasonsa.

NBA:n runkosarja käynnistyy 18. lokakuuta. Utah aloittaa urakkansa päivää myöhemmin kotiottelulla Denver Nuggetsia vastaan.