Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sevilla antoi potkut päävalmentajalleen Dortmundin kurmuutuksen jälkimainingeissa

Espanjalainen jalkapalloseura Sevilla on antanut päävalmentajalleen Julen Lopeteguille potkut. Seura ilmoitti valmentajan lähdöstä vain hetki sen jälkeen, kun Dortmund höykytti Sevillaa Mestarien liigan G-lohkon ottelussa 4–1.

Joukkueen tiedotteessa Lopeteguin kuvailtiin "päättävän menestyksekkään aikakauden". Takana on kolme kautta, joiden aikana joukkueen sanotaan saavuttaneen kaikki tavoitteensa. Lopeteguin neljännen kauden aikana tuloksia ei kuitenkaan ole seuran mukaan näkynyt.

Lopetegui vahvisti lähtönsä Espanjan televisiossa pian seuran ilmoituksen jälkeen.

– Olen kiitollinen koko Sevillalle, heidän faneilleen, pelaajille, jotka ovat antaneet minulle kolme uskomatonta kautta, hän sanoi Movistar-kanavalle.

– (Tunnen) surua ja kipua jättäessäni joukkueen, jota rakastan erittäin paljon, hän jatkoi ja sanoi seuran pysyvän hänen sydämessään.

Lopetegui vei Sevillan kuudenteen Eurooppa-liigan voittoonsa

Lopetegui nousi otsikoihin kesän 2018 MM-kisojen alla. Lopetegui sai ensin lähtöpassit Espanjan päävalmentajan paikalta juuri ennen Venäjän MM-lopputurnauksen alkua.

Syynä tähän oli Espanjan jalkapalloliiton tyrmistys, sillä Lopeteguin tekemä päävalmentajasopimus Real Madridiin julkistettiin MM-kisojen alla. Realissa Lopetegui ehti valmentaa vain muutaman kuukauden ennen kuin hänet irtisanottiin heikkojen tulosten vuoksi.

Sevillan hän otti huostaansa vuoden 2019 kesäkuussa ja luotsasi seuran Eurooppa-liigan ykköseksi.

Seuran tiedotteen mukaan Lopetegui jääkin ikuisesti "Sevillan historian korkeimmalle tasolle" lunastettuaan joukkueelle sen kuudennen Eurooppa-liigan voiton.

Viime aikoina tulokset ovat olleet kuitenkin heikompia. Sevilla on esimerkiksi hävinnyt tuoreeltaan neljä peräkkäistä kotiottelua ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002. Tästä huolimatta seuran fanit huusivat stadionilla Lopeteguin nimeä ja päävalmentaja osoitti kiitollisuuttaan yleisön tuesta.

Jorge Sampaolin huhuillaan palaavan Sevillan luotsiksi

Sevillaa luotsaamaan on espanjalaistietojen mukaan lupautunut lähtemään Jorge Sampaoli, joka valmensi joukkuetta 2016–2017-kaudella.

Sampaoli jätti edellisen kerran tehtävänsä Sevillan luotsina ottaakseen ohjakset Argentiinan maajoukkueesta vuonna 2017 ja vei joukkueen seuraavana vuonna myös Venäjän MM-kisoihin.

62-vuotias Sampaoli on valmentanut lisäksi muun muassa Chilen maajoukkuetta, joka voitti hänen ohjauksessaan Copa American vuonna 2015.