Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Bayern München joutuu kärkiotteluun ilman tähtimaalivahtiaan

Jalkapallon saksalaisjätti Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuerilta jää väliin sunnuntaina pelattava Bundesliigan kärkiottelu, jossa Bayern isännöi Freiburgia. Päävalmentaja Julian Nagelsmann vahvisti 36-vuotiaalla Neuerilla olevan ongelmia olkapäänsä kanssa.

– Manuel ei pelaa. Hänellä on yhä kipuja. Toivon, että hän voi palata tositoimiin ensi viikolla, mutta Freiburg-ottelu tulee vastaan liian aikaisin.

Neuer on pelannut täydet minuutit tämän kauden Bundesliigassa, mutta oli sivussa jo keskiviikkona Mestarien liigan ottelusta. Bayern voitti Viktoria Pilsenin 4–2. Nyt Bayern joutuu pelaamaan toisen ottelun peräkkäin ilman kapteeniaan.

– Tämä on ärsyttävää, mutta asia on niin kuin se on, Nagelsmann harmitteli.

Pitkäaikainen varamies Sven Ulreich yrittää jälleen korvata Neuerin, joka on yli vuosikymmenen kuulunut maailman parhaiden maalivahtien joukkoon.

Kahn seisoo tukena

Ulreichin paine on kova senkin takia, että Bayern on voittanut vain yhden kuudesta viime ottelustaan Bundesliigassa. Kymmenen peräkkäistä Saksan mestaruutta voittanut joukkue on kerännyt kaksi pistettä vähemmän kuin kauden yllättäjiin lukeutuva ja toisena oleva Freiburg.

Suuryllättäjä Union Berlin johtaa sarjaa ja on kahden pisteen karkumatkalla Freiburgiin. Sunnuntaina Union isännöi Borussia Dortmundia, joka on Bayernin tavoin kerännyt 16 pistettä.

Bayern-luotsi Nagelsmann myöntää, ettei kausi ole sujunut odotetusti. Nyt täytyy jahdata yllättäjiä.

– Asia on enemmän kiinni meidän suorituksistamme kuin Unionin ja Freiburgin suorituksista. On meidän tehtävämme päästä sinne, missä haluamme olla, 35-vuotias päävalmentaja painotti.

Bayernin kauden alku on ollut huonoin 12 vuoteen ja kasannut paineita Nagelsmannin hartioille. Hän joutui kritiikin kohteeksi jo viime kaudella, kun Bayern taipui Mestarien liigan puolivälierissä espanjalaiselle Villarrealille. Toimitusjohtaja Oliver Kahn seisoo edelleen Nagelsmannin tukena ja kertoi tällä viikolla, ettei epäile Nagelsmannin työn laatua.