Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Raision Loimu jatkaa ainoana maksimipisteillä

Raision Loimu otti lauantaina neljännen kolmen pisteen voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun Mika Rantasen valmentama joukkue kukisti lentopallon Mestaruusliigassa nousija Kyyjärven 3–0.

– Varsinkin syöttöpeli toimi kolme erää hyvin, ja saimme torjuntapisteitä mukavasti. Pelissä oli koko ajan vapautunut ilme, pelasimme rennosti, Rantanen sanoi.

Joonas Jokela oli tehokkain 18 pisteellä, hän otti kuusi torjuntapistettä. Loimu voitti torjunnat 13–5 ja hyökkäysprosenteissa sen etu oli murskaava 55–33.

Loimu ei ole vielä kohdannut viime kauden parhaita joukkueita, eli johtopaikka tässä vaiheessa kautta ei välttämättä kerro kaikkea iskukyvystä. Muut voitot ovat tulleet TUTO Volleystä, Perungan Pojista ja Vantaan Ducksista.

– Niin, voitot ovat tulleet joukkueista, jotka eivät viime kaudella olleet parhaita joukkueita. Mutta voittoja nekin ovat, Rantanen tiivisti.

Myös Akaa-Volley ilman tappioita

Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley kukisti Siilinjärvellä kokoonpanovaikeuksista alkukaudella kärsineen viime kevään hopeajoukkue Savo Volleyn 3–1. Passari Ilja Ivanov oli toipunut pelikuntoon, mutta Savo Volley ei pystynyt voittamaan ensimmäistä kotiotteluaan.

– Jos passari ei ole pelannut viiteen viikkoon, niin tuskin on parhaimmillaan. Ei Savo Volley sen takia hävinnyt. Pelasimme hyvän pelin, Kunnari sanoi.

Kaudella 2015–16 Kuopiossa 15 pisteen keskiarvolla pelannut yleispelaaja Greg Petty tuli takaisin Suomeen ja nyt Akaaseen, ja hän oli 19 pisteellä vieraiden tehokkain. Hakkuri Ali Fazli teki 15 pistettä.

– Keskipelaaja Sauli Sinkkosen nilkka pyörähti avauserässä, toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Nuorten EM-kisoissa pelannut 19-vuotias Petteri Tyynismaa paikkasi hyvin, Kunnari kehui 202-senttistä keskipelaajaa.

VaLePa lepuutti avainpelaajiaan

Puolustava mestari VaLePa pelasi kahden tärkeän mestarien liigan ottelun välissä ottelun Kokkolassa ja voitti Tiikerit 3–0. Valmentaja Janne Kangaskokko jätti penkille kolme normaalisti aloituskokoonpanoon kuuluvaa pelaajaa, mutta se ei näkynyt.

– Viime torstaina menimme jatkoon ja ensi torstaina kohdataan Benfica. Välipeli oli hyvä tilaisuus vaihtaa kokoonpanoa. Passari Joel Laakso onnistui hyvin, ja keskellä voitimme heidät 100–0. Maanantaina olemme viisaampia siitä, pystyykö hakkuri Urpo Sivula pelaamaan torstaina, Kangaskokko sanoi.

Vasta 19-vuotias saksalainen yleispelaaja Ben-Simon Bonin kokosi 16 pistettä. Yleispelaajaksi palannut Sakari Mäkinen teki 14 pistettä. VaLePa voitti keskipelaajien pistetilaston 20–7. Vain hakkuri Tino Vuorella oli vaisumpi ilta.

Hurmos kukisti Perungan Pojat

Karelian Hurmos kukisti Joensuussa Perungan Pojat 3–0 ja piti vierasjoukkueen ilman voittoja. Savo Volleystä joukkueeseen palannut Mikko Räsänen teki 13 ja Eetu Häyrinen 12 pistettä.

– Verrattuna pariin edelliseen otteluun hyökkäsimme tänään fiksusti. Saimme lisäksi hyvällä syötöllä kaverin vastaanottoa irti ja sitä kautta torjuntaa iskijöiden eteen. Vain omassa vastaanotossa oli ailahtelua, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Fredric Gustavsson teki vieraille 14 pistettä. Viime kaudella paljon 1-sarjaa Pälkäneellä pelannut Ville Järnvall ja yhdysvaltalainen Daniel Wetter tekivät 10 pistettä.

Rastamo nousi päivän parhaaksi

Ducks kukisti Vantaalla TUTO Volleyn 3–1. Kaksi erää joukkue voitti vasta jatkopalloilla, kolmannen se hävisi 13–25.

– Siinä erässä ei onnistunut mikään, mutta kun voittaa kolme erää, niin voittaa ottelun, filosofoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Pelikuntoon toipunut hakkuri Aleksander Rastamo oli lauantain tehokkain pelaaja liigassa tehtyään 23 pistettä.

– Alek alkaa päästä pikku hiljaa kuntoon, Rajala totesi.

Hakkuri William Groffier oli vieraiden tehokkain 16 pisteellä. Vasta 17-vuotias Groffier on Karkkilan Poikien kasvatti.