Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fifa-pomo jatkaa Qatarin hallinnon pönkittämistä

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan italialais-sveitsiläinen puheenjohtaja Gianni Infantino tukee yhä jykevämmin kisaisäntä Qatarin hallintoa MM-turnauksen lähestyessä. Fifan toimintaa on ihmetelty kisaisännän ihmisoikeustilanteen takia jo vuosia, mutta Infantino pitää Qatarin arvostelua epäoikeudenmukaisena.

– MM-turnaus tarjoaa Qatarille tilaisuuden esitellä itseään maailmalle erilaisessa valossa ja hankkiutua eroon ennakkoluuloista, joita siihen ikävä kyllä edelleen kohdistuu, Infantino ilmoitti torstaina Saudi-Arabiassa järjestetyn talouskonferenssissa videolinkin välityksellä.

Arvostelijat pitävät 20. marraskuuta alkavaa turnausta "urheilupesuna". Termillä tarkoitetaan tässä tapauksessa Qatarin maineen kiillotusta urheilua hyväksikäyttäen.

Tiistaina Qatarin hallitsija, emiiri Tamim bin Hamad al-Thani moitti maan MM-järjestelyjä kritisoivia kaksinaismoraalista. Emiirin mielestä Qatar on joutunut "ennennäkemättömän kampanja kohteeksi".

Tasa-arvo, työolot ja ihmisoikeudet

Emiirin puheenvuoro oli vastaus Human Rights Watchin maanantaina julkaisemaan raporttiin, jossa ihmisoikeusjärjestö kertoi Qatarin poliisin pahoinpidelleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Maata on arvosteltu ankarasti myös naisten oikeuksista ja ulkomaalaisten työntekijöiden kohtelusta.

Infantino korosti torstain puheessaan Qatarin viime vuosien kehitystä.

– Maassa on nähty todellisia muutoksia. Esimerkiksi vierastyövoiman kohtelu on ollut pitkään tärkeä puheenaihe, ja nyt maassa on saatu aikaan kaikkia työntekijöitä koskeva minimipalkka, Infantino todisteli.

Infantino korosti työolojen kohentuneen muutenkin.

– Ja nämä muutokset on saatu aikaan vain muutamassa vuodessa, Infantino jatkoi.

Fifa myönsi jalkapallon MM-turnauksen Qatarin järjestettäväksi vuonna 2010.