Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Nike on keskeyttänyt yhteistyön NBA-pelaaja Kyrie Irvingin kanssa antisemitismikohun vuoksi

Urheiluvaatemerkki Nike on keskeyttänyt yhteistyön antisemitismikohun aiheuttaneen koripallotähti Kyrie Irvingin kanssa. Kohu syntyi, kun NBA:ssa Brooklyn Netsin riveissä pelaava Irving jakoi Twitterissä linkin antisemitistiseksi luonnehdittuun elokuvaan.

Nets laittoi Irvingin vastikään sivuun, koska pelaaja ei ollut tarttunut tilaisuuksiin kiistää juutalaisvastaisuuttaan. Irving esitti sittemmin anteeksipyynnön sosiaalisessa mediassa, mutta Nike päätti silti ottaa hajurakoa.

– Nikellä me uskomme, ettei vihapuheelle ole sijaa, ja tuomitsemme antisemitismin kaikissa muodoissaan, yhtiö sanoi tiedotteessa.

Nike ilmoitti, ettei se aio julkistaa Kyrie 8 -kenkämallia, jonka oli odotettu tulevan saataville tässä kuussa.

Yhtiö kertoi olevansa syvästi suruissaan ja pettynyt tilanteen sekä sen vaikutusten vuoksi.

Netsin managerin Sean Marksin mukaan Irvingin sivuun laittaminen oli paras toimintatapa seuralle. Manageri painotti, ettei Irving ollut suostunut kieltämään tviittiään ennen tuoretta anteeksipyyntöään.

Marks kuvaili anteeksipyynnön olevan vasta alku Irvingin takaisin parketille vievällä polulla. Irvingiä varten on suunniteltuna erinäisiä korjaavia toimenpiteitä.

Managerin mukaan pelaaja joutuu muun muassa hakemaan ammattiapua sekä käymään keskustelun paikallisyhteisön juutalaisjohtajien kanssa.

Irvingitön Nets selvään voittoon

Ensimmäisessä ottelussaan Irvingin sivuun laittamisen jälkeen Nets voitti vieraissa Washington Wizardsin pistein 128–86.

Kohtaamisen kovimman pistesaldon teki Netsin toinen tähtipelaaja Kevin Durant. Hän upotti 28 pistettä, onnistui kahdessa kolmosyrityksessä ja otti yhdeksän puolustuspään levypalloa.

Durant ylsi myös niin sanottuun tupla-tuplaan, sillä hän teki kaksinumeroisen pistesaaliinsa lisäksi 11 koriin johtanutta syöttöä. Hän jäi vain yhden levypallon päähän tripla-tuplasta.

Durant otti Irvingin sivuun laittamisen jälkeen kantaa tapahtumiin. Hän kertoi, ettei pitänyt mistään, mitä tapahtui.

– Koen, että se oli kaikki tarpeetonta. Minusta tuntui, että olisimme vain voineet jatkaa koripallon pelaamista ja pysytellä hiljaa organisaationa. En vain pitänyt mistään siitä, Durant sanoi.

Hän selitteli puheitaan sittemmin Twitterissä. Perjantaisessa julkaisussaan hän pyrki tekemään selväksi, ettei hänen aiempia kommenttejaan tulisi nähdä vihapuhetta tai juutalaisvastaisuutta hyväksyvinä.