Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä tuomittu Brittney Griner siirretään rangaistussiirtolaan

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner siirretään Venäjällä rangaistussiirtolaan. Grinerin asianajajat Maria Blagovolina ja Aleksandr Boikov kertoivat keskiviikkona, että Griner on matkalla rangaistussiirtolaan, mutta koripalloilijan tarkasta sijainnista tai päämäärästä heillä ei ole tietoa.

Griner sai elokuun alussa Venäjällä yhdeksän vuoden vankeustuomion huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta. Jekaterinburgin joukkueessa pelannut koripalloilija pidätettiin helmikuussa, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita.

Yhdysvallat on pyrkinyt neuvottelemaan Venäjän kanssa Grinerin vapauttamisesta. Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre toisti keskiviikkona, että Yhdysvallat on jättänyt Venäjälle "merkittävän tarjouksen" tapauksen ratkaisemiseksi.

– Jokainen minuutti, joka Brittney Grinerin on kestettävä epäoikeudenmukaista pidätystään Venäjällä, on minuutti liikaa, Jean-Pierre sanoi.