Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandymaajoukkueen Joonas Pylsy joutui sairaalaan aivoverenkierron häiriön takia – "Tässä on eletty painajaista viime päivät"

Suomen miesten salibandymaajoukkueen hyökkääjällä Joonas Pylsyllä todettiin aivoverenkierron häiriö kesken Sveitsissä pelatun MM-turnauksen. Salibandyliitto tiedotti asiasta sunnuntaina turnauksen päätyttyä.

Pylsy, 32, oli flunssan takia sivussa Suomen kahdesta ensimmäisestä alkusarjan ottelusta. Tiistaina pelattuun Norja-otteluun Pylsy nimettiin lääkärin luvalla kokoonpanoon, mutta hyökkääjä sai verryttelyn aikana lihaskrampin ja huimauskohtauksen.

Sveitsiläistä Wiler-Ersigeniä edustava hyökkääjä toipuu edelleen zürichiläisessä sairaalassa, jossa aivoverenkierron häiriö todettiin.

– Halusimme tulla asian kanssa lyhyesti ulos. Puhelin on niin täynnä viestejä ja erilaisia spekulaatioita liikkuu. Ennen ulostuloa halusimme odottaa kriittiset päivät toipumisen osalta ja varmistua, ettei tule takapakkia, Pylsy ja hänen vaimonsa Tea kertoivat Salibandyliiton tiedotteessa.

– Tässä on eletty painajaista viime päivät. Nyt tila on kuitenkin menossa vakaammaksi. Tulevat kuukaudet keskitymme täysillä kuntoutukseen ja parantumiseen. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä ja rauhaa. Tämän jälkeen emme kommentoi asiaa enempää.

Jyväkylän Vaajakoskelta kotoisin oleva Pylsy on voittanut Suomen paidassa MM-kultaa 2016 ja 2018. Suomi sijoittui sunnuntaina MM-turnauksessa pronssille, kun joukkue voitti kisaisäntä Sveitsin 5–3.