Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cristiano Ronaldolta tuima tv-haastattelu: "En kunnioita häntä, koska hän ei kunnioita minua"

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldon tulevaisuus Englannin Valioliigan Manchester Unitedissa kääntyi kenties entistä mutkikkaammaksi, kun miestä haastateltiin Piers Morganin televisioshow'ssa sunnuntaina. Portugalilaissuuruus Ronaldo, 37, ei säästellyt sanojaan ManU:n valmentaja Erik ten Hagia ja muuta seurajohtoa kohtaan.

– En kunnioita häntä, koska hän ei kunnioita minua, Ronaldo pamautti Ten Hagin suuntaan.

– Eikä pelkästään valmentaja, vaan kaksi tai kolme muutakin tyyppiä seurassa. Tunnen itseni petetyksi. Minusta tuntuu, että jotkut eivät halua minun olevan täällä. Ei pelkästään tällä kaudella, vaan viime kaudellakin.

Viisi kertaa maailman parhaalle pelaajalle annettavan Ballon d'Or -pystin urallaan pokannut Ronaldo on jäänyt tällä kaudella sivurooliin ManU:ssa. Lokakuussa kohistiin Ronaldon saamasta kurinpidosta, joka johtui siitä, että hän kieltäytyi menemästä vaihdosta kentälle 2–0-voitossa Tottenhamista. Kuuden viikon MM-taukoa edeltänyt sunnuntainen Fulham-peli jäi häneltä kokonaan väliin. Tietojen mukaan hänelle kerrottiin, ettei paikkaa avausmiehistöön tule Fulhamia vastaan, mutta kokoonpanossa hän olisi. Ronaldo ilmoitti seuralle, että hän on sairaana.

Ronaldo takoi viime kaudella kaikkiaan 24 maalia, mutta Unitedin kausi oli kehno, ja hollantilainen Ten Hag pestattiin uudeksi valmentajaksi. Ronaldon kerrottiin etsineen siirtoa muualle ennen tämän kauden alkua, mutta lähtö ei ikinä toteutunut.

Seurassa petyttiin Ronaldon ulostuloon

Sunnuntaina Ronaldo muisteli ManU:n legendaarista valmentajaa Alex Fergusonia, joka luotsasi Ronaldoa tämän ensimmäisellä pestillä ManU:ssa vuosina 2003–08. Samalla tuli tylytystä seuran nykymenolle.

– Sen jälkeen kun Sir Alex lähti, en ole nähnyt mitään kehitystä seurassa, Ronaldo kertasi tunnelmiaan palattuaan Manchesteriin viime vuoden kesällä.

– Haluan parasta seuralle. Siksi tulin Manchester Unitediin. Mutta (seuran) sisällä on joitain juttuja, jotka eivät auta meitä ylimmälle tasolle (Manchester) Cityn, Liverpoolin ja nyt jopa Arsenalin tavoin. Tällaisen seuran pitäisi olla ylimmällä oksalla, ja valitettavasti se ei ole.

Ronaldon viiltävät kommentit eivät tietenkään jää huomaamatta ja huomioimatta Unitedissa. Ten Hag ja myös Unitedin muut pelaajat ovat Sky Sportsin mukaan "erittäin pettyneitä" Ronaldon ulostuloon ja sen ajankohtaan. Sky Sports kertoi, että seurassa kuultiin haastattelusta vasta sitten, kun joukkue oli palaamassa Lontoosta voitettuaan Fulhamin 2–1 sunnuntai-iltana. Ronaldon purkausta ei seurassa ymmärretä ja "epäkunnioitukseen seuraa, valmentajaa ja joukkuetovereita kohtaan ollaan erittäin pettyneitä".