Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanen hihanauhan teksti lieveni, eurooppalaisliitot vetäytyivät One Love -protestista

Englannin jalkapallomaajoukkueen kapteeni Harry Kane käyttää Ei syrjintää -tekstillä varustettua hihanauhaa miesten MM-turnauksen ottelussa Irania vastaan. Kane ei ole saanut varoitusta kyseisen hihanauhan käytöstä.

Alun perin Kanen oli määrä käyttää hihanauhaa, jossa lukee One Love. Kane kertoi ottelun aattona kantavansa kyseistä hihanauhaa edistääkseen yhteiskunnan monimuotoisuutta ja vastustaakseen kaikenlaista syrjintää. Teksti vaihtui malliin No Discrimination, joka myös ottaa kantaa syrjintää vastaan.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa oli uudessa sääntöpäivityksessä kieltänyt MM-turnauksessaan kantaa ottavien hihanauhojen käytön.

Englanti, Hollanti ja viisi muuta MM-kisojen eurooppalaisjoukkuetta on päättänyt hylätä One Love -hihanauhojen käytön turnauksessa, jotta pelaajille ei koidu ongelmia turnauksessa. Hihanauhalla oli määrä tukea muun muassa seksuaalivähemmistöjä, sillä homoseksuaalisuus on Qatarissa laitonta.

– Fifa on ilmoittanut, että joukkueet voivat saada urheilullisia rangaistuksia, jos kapteenit käyttävät kyseistä hihanauhaa pelikentällä, viestittivät Englannin, Walesin, Belgian, Tanskan, Saksan, Hollannin ja Sveitsin jalkapalloliitot tiedotteessa.

Liitot olivat valmistautuneet maksamaan sakkoja peliasuihin liittyvistä mielenilmauksista, mutta ne eivät halunneet, että pelaajat saavat niiden takia varoituksia tai joutuvat pois kentiltä.