Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kasvattajakruunu-finaalit tähdittivät Turun Metsämäen ravilauantain

Kasvattajakruunu-finaalit tähdittivät Turun Metsämäen ravilauantain. 3-vuotiaiden tammojen puolella paras oli keulapaikalta voittanut Aurora Comery, joka hallitsi lähtöä vakuuttavasti ensimetreistä alkaen. Emma Väreen ohjastaman ja valmentaman tamman voittotulokseksi kirjattiin 13,9a/2100 metriä.

– Aika helposti saatiin keulapaikka puolustettua. Kova matkavauhti huoletti, mutta hyvin hevonen sen kesti, Väre kertoi voittajaseremonioissa.

Jukka Hakkaraisen tallin Callela Nelson oli paras 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien finaalissa. Keulajuoksun päätteeksi tullut voitto irtosi kovalla tuloksella 13,1a/2100 metriä.

– Meno näytti kyllä tosi hyvälle, Hakkarainen iloitsi.

Ohjastuksesta vastannut Hannu Torvinen teki startissa päättäväisen ratkaisun ajamalla keulasta suursuosikki Corazon Comboa vastaan.

– Se oli tosi hyvä viimeksi ja tuntui tänäänkin hyvältä, joten uskalsin ajaa rohkeasti, Torvinen kertoi taktiikastaan.

Torvisen päivän täydensi 4-vuotiaiden tammojen puolella jymy-yllätyksen järjestänyt Brilliant Stride. Milla Pitkäsen valmennettavaa oli luotettu Toto75-pelissä alle prosentin verran.

– En matkalla uskonut voittoon, sillä vauhti oli turhan rauhallista. Tavoite oli sijoittua finaalissa kuuden parhaan joukkoon, mutta hevosella oli tänään ihan superpäivä, Torvinen hehkutti.

"Tänään ei kohdattu parempaa"

4-vuotiaiden oriiden ja ruunien paras oli varsin odotetusti yhtenä ikäluokkansa hallitsijoista tunnettu Shackhills Twister. Jari Kinnunen haki hevosella keulapaikan haltuunsa ensimmäisellä takasuoralla, mistä valjakko hallitsi kisaa maaliin saakka.

– Saatiin keula suosiolla, mutta olin kyllä valmistautunut ajamaan johtavan rinnalta. Loppusuoralla annoin selässä olleelle mahdollisuuden tulla kirissä ohi, mutta tänään ei kohdattu parempaa, Kinnunen tuumasi.

Toto75-voittoihin ylsivät myös Elan, Celsius Evo ja Tuurin Tuli.

Toto75-pelissä seitsemän oikein tietäjät palkittiin 28 833,50 euron arvoisesti. Kuudella oikein sai 30,89 euroa ja viidellä 3,03 euroa.