Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian urheiluministeri seuraa saksalaiskollegansa esimerkkiä – "Aion ehdottomasti pitää One Love -nauhaa"

Britannian urheiluministeri Stuart Andrew aikoo sonnustautua Qatarissa sateenkaariteemaiseen One Love -hihanauhaan, kun Englanti ja Wales ottavat tiistaina yhteen jalkapallon MM-viheriöllä.

Englannin, Walesin ja viiden muun eurooppalaisjoukkueen kapteenit aikoivat käyttää tasa-arvoa ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia korostavia nauhoja turnauksen otteluissa, mutta maiden liitot vetäytyivät suunnitelmasta viime viikon alussa Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sanktiouhkauksen jälkeen. Kohun laannuttua Saksan sisäministeri Nancy Faeser piti One Love -nauhaa seuratessaan Saksan ja Japanin välistä ottelua Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon seurassa.

Andrew haluaa homoseksuaalina osoittaa tukensa Qatarin seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle. Homoseksuaalisuus on Qatarissa lailla kielletty.

– Aion ehdottomasti pitää One Love -nauhaa. Haluan osoittaa tukeani, ja olin ilahtunut, kun näin hiljattain Saksan ministerin pitävän nauhaa ottelussa. Englannin ja Walesin joukkueille oli epäreilua, että Fifa kielsi nauhojen käyttämisen viimeisimmällä mahdollisella hetkellä, Andrew sanoi ITV-kanavalla.

Andrew kertoi keskustelleensa kisoista Englannin seksuaalivähemmistöille tarkoitetun 3LionsPride-kannattajaryhmän kanssa. Ryhmän jäsenet eivät ole matkustaneet Qatariin.

– Näiden kisojen pitäisi olla juhla, josta kaikki voivat nauttia. Valitettavasti monet kokevat, ettei näin ole. Tapasin LGBT-yhteisöön kuuluvia kannattajia, ja oli todella tuskallista nähdä, miten tunteikkaita he olivat siitä, etteivät voi olla kisoissa, Andrew sanoi.