Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Chicago pitkitti Lauri Markkasen Utahin tappioputkea – suomalainen ottelun tehokkain

Yhteensä 32 pistettä heittänyt Lauri Markkanen oli vahvassa vireessä koripallon NBA:ssa, kun hänen edustamansa Utah Jazz hävisi kotikentällään Chicago Bullsille 107–114. Utah Jazz kärsi viidennen perättäisen tappionsa.

Ottelun ensimmäinen puolisko meni pääosin Utahin pienoisessa hallinnassa johdon käytyä parhaimmillaan 11 pisteessä. Kolmannen neljänneksen lopulla Chicago nappasi johtopaikan, joka säilyi ottelun loppuun asti.

Ennen ottelua Markkasen pelikunto oli kysymysmerkki, sillä Jazz kertoi ennen ottelua Twitter-tilillään Markkasen kärsineen oikeaan polveen tulleesta ruhjevammasta.

Lopulta kentälle päätynyt suomalainen oli ottelun paras pistemies. Hän sivusi toiseksi parasta pistemääräänsä tältä kaudelta. Yhdeksästä levypallosta seitsemän tuli puolustuspäässä, ja koriin johtaneita syöttöjä Markkanen antoi yhden.

Hieman alle 38 minuuttia pelannut Markkanen kohtasi samalla entisen seuransa, sillä hän edusti Bullsia vuosina 2017–2021.

Markkanen onnistui kolmosissaan hyvin

Edellisissä neljässä ottelussaan Markkasen osumatarkkuus oli alle miehen kauden keskiarvon, mutta nyt suomalaisen 18 pelitilanneheitosta 12 meni koriin. Yhdestätoista kolmosyrityksestä koriin suhahti seitsemän.

– Tuntuuhan se ihan hyvältä, että menee välillä pallo koriinkin, mutta ei se oikein auta, jos ei voiteta. Pitää tehdä muita asioita samalla paremmin ja pysyä aggressiivisena, Markkanen kommentoi lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

Markkasen pisteistä 24 syntyi ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mikä on suomalaisen henkilökohtainen ennätyspistemäärä yhdellä ottelun puolikkaalla.

Chicagon tehokkain pelaaja oli DeMar DeRozan 26 pisteellä.

Tällä kaudella 23 ottelua pelannut Utah on voittanut peleistään 12. Alkukaudesta Jazz pyöri länsilohkon kärkikaartissa, mutta on pudonnut tuoreiden tappioidensa myötä lohkon keskikaartiin.

Ottelu Chicagoa vastaan oli ensimmäinen Utahin kuuden kotiottelun putkesta.