Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kärpät tupeksi voittonsa, Severi Lahtinen JYPin iso sankari – ”Välillä kannattaa kokeilla kikkoja”

Oulun Kärpät töhri voittonsa Jyväskylässä torstaina, kun JYP nousi liigaottelun päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin ja ratkaisi pelin edukseen maalein 3–2 jatkoajalla.

Kärpät oli tylympi kaksi ensimmäistä erää ja tehtaili maalinsa ylivoimalla. JYP heräsi taisteluun päätöserän lopulla, kun Tobias Winberg kavensi. Sen jälkeen hölmöili pahan kerran Kärppien hyökkääjä Kasper Björkqvist, joka sai ulosajon polvitaklauksesta.

Severi Lahtinen iski ylivoimalla maalin takaa ottelun tasoihin Joel Blomqvistin mailan kautta. Sama mies ratkaisi myös jatkoajalla huikean suorituksen jälkeen Sami Nikun avustuksella.

– Välillä kikkoja kannattaa kokeilla, koska maalivahdit eivät osaa niitä aina odottaa. Jostain selkärangasta ne tulevat. Itse asiassa sanoin jo aamujäillä jätkille, että jos haluatte ilmaisia syöttöpisteitä, niin pistäkää päätyyn, kuuden pelin pisteputkessa liitävä JYP-taituri naureskeli.

Taitopelaaja Lahtinen on vihdoin tällä kaudella puhjennut kukkaan ja saanut kokonaisvaltaisesta pelaamisesta kiinni.

– Oma peli on kehittynyt varsinkin liikkeen osalta. Olen pyrkinyt tekemään ratkaisuja enemmän liikkeestä, kun jalkoihin on tullut voimaa lisää. Sitä kautta varmasti peli on parantunut. Yritän jatkaa samalla tavalla jatkossakin, Lahtinen summasi.

JYP nousi voittonsa myötä takaisin kymmenenneksi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle ohi HIFK:n. Kärpät jatkaa seitsemäntenä kuusi pistettä JYPiä edellä.