Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Satatuhatta fania tervehti tähtivahti Emiliano Martinezia Mar del Platassa – Argentiinan MM-joukkueen sankari omisti palkintonsa "pikkumaalivahdeille"

Argentiinan maailmanmestarijoukkueen maalivahti Emiliano Martinez sai komean vastaanoton kotikaupungissaan Mar del Platassa torstaina. Arviolta satatuhatta ihmistä saapui tervehtimään Argentiinan historian kolmannen mestaruuden pelastanutta maalivahtia.

Martinez torjui Qatarin MM-finaalissa upeasti muun muassa Randal Kolo Muanin laukauksen jatkoajan lisäajalla ja Kingsley Comanin yrityksen pilkkukisassa.

Martinez esitteli MM-kisojen maalivahtipalkintoa rannalle saapuneelle yleisölle.

– Tämä palkinto ei kuulu vain minulle vaan myös niille lapsille, pikkumaalivahdeille, jotka jo unelmoivat neljännestä mestaruudestamme, Martinez sanoi yleisölle.

– Tämä on kaunis palkinto, ja on hienoa, että myös maalivahdit saavat tunnustusta, joka lähes aina kohdistuu ja rajoittuu hyökkääjiin.

Buenos Airesin eteläpuolella sijaitsevan rannikkokaupungin Mar del Platan tunnetuin urheilutähti on ollut tähän saakka tennispelaaja Guillermo Vilas.

Melkoinen osa kaupungin asukkaista osallistui Martinezin juhlaan, sillä kaupungissa asuu hieman yli 600 000 ihmistä.

Pitkä ura Englannissa

Martinez lähti 17-vuotiaana Arsenaliin, ja hän edustaa nykyisin Valioliigaseura Aston Villaa. Hän hankki rankkarispesialistin maineen Amerikan mestaruusturnauksessa 2021 ja vankisti mainettaan Qatarin kisoissa.

– Tunnen itseni rankkareissa vahvaksi ja tiedän, että vastustajat kunnioittavat minua. Vastustajat ovat tunnustaneet sen minulle, Martinez kertoi.

Martinez, 30, paljasti, että hän pyrkii saamaan henkisen otteen vastustajista rangaistuslaukauskilpailun alussa.

– Jos torjun ensimmäisen laukauksen, seuraava kaveri on varmasti hermostunut. Sen takia pyrin hermopeliin vastustajan kanssa. Tyrkin vähän palloa ja sanon jotain, Martinez jatkoi.

Martinezin käytös MM-finaalin yhteydessä herätti kritiikkiä varsinkin tappion kärsineessä Ranskassa.

Esimerkiksi Ranskan urheiluministeri ei pitänyt Martinezin käytöstä arvokkaana mestaruuden ratkettua Argentiinalle. Martinezin tulkittiin pilkanneen tilanteessa Ranskan tähtipelaajaa Kylian Mbappea.