Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Turvallisuusuhka viivästytti ottelua ensi kerran Markkasen uralla: "Outo juttu"

Lauri Markkanen heitti kahdeksannen kerran tällä kaudella vähintään 30 pistettä, mutta suomalaisen 32 pisteen saldo ei auttanut Utah Jazzia voittoon koripallon NBA:ssa. Texasissa San Antonio Spurs nujersi Utahin pistein 126–122.

Ottelu alkoi nelisenkymmentä minuuttia myöhässä alueella olleen turvallisuusuhan vuoksi.

– Olimme juuri juoksemassa pelaajatunneliin ja kentälle lämmittelemään, kun meitä kehotettiin jäämään pukukoppiin. Outo juttu. En ole aiemmin kokenut mitään tällaista, mutta joukkue selvisi tilanteesta hyvin. Pysyimme pukuhuoneessa ja teimme vain sen, mitä pystyimme tekemään, Markkanen sanoi NBA:n mukaan.

Paikallismedia kertoi, että viranomaiset joutuivat sulkemaan katuja stadionin läheisyydessä ennen kuin tilanne saatiin selvitettyä.

Muutama tuhat katsojaa oli jo sisällä areenalla, eikä heitä ohjattu ulos uhan paljastuttua. Sisään ei kuitenkaan päästettu lisää väkeä puoleen tuntiin.

Markkasen 12:s tupla-tupla Jazzissa

Markkanen oli ottelun kovin pistemies ja onnistui tupla-tuplassa 32 pisteellä ja 12 levypallolla. Hän on yltänyt kaksinumeroisiin piste- ja levypallolukuihin 12 kertaa Jazzin paidassa.

Peliaikaa suomalaiselle kertyi lähes 38 minuuttia. Kolmen pisteen heitoista pussiin meni kolme kymmenestä. Markkanen onnistui kaikissa 13 vapaaheitossaan.

San Antonio johti ottelua 11 pisteellä, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Jazz kiri minuutissa eron neljään pisteeseen, mutta ei yltänyt voittoon.

Utahin pistesaalista kerrytti myös ottelun toiseksi kovimmat pisteet napannut Jordan Clarkson 25 pisteellään. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun San Antonion Devin Vassell, Keldon Johnson ja Malaki Branham keräsivät kukin kotikentältään kaksinumeroiset pisteluvut.

Jazz on 36 ottelun jälkeen länsilohkossa yhdeksäntenä, kun koossa on 19 voittoa ja 17 tappiota. Seuraavaksi Utah kohtaa San Franciscossa hallitsevan mestarin Golden State Warriorsin torstaina aamuyöstä Suomen aikaa.

---

Korjattu aiempaa uutista ko 8.36: Utah Jazzin sijoitus länsilohkossa on yhdeksäs, ei kahdeksas.