Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mbappe vakuutti Pelen perinnön pysyvän elossa

Ranskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Kylian Mbappe arvioi, että Pelen merkitys jalkapalloilulle ei unohdu koskaan. Pele kuoli torstaina 82-vuotiaana, ja moni pitää häntä kaikkien aikojen parhaana pelaajana.

– Jalkapallon kuningas on jättänyt meidät, mutta hänen perintönsä elää. Lepää rauhassa, kuningas, Mbappe kirjoitti Twitter-tilillään.

Tviitin ohessa on kuva, jossa Pele ja Mbappe poseeraavat poski poskea vasten. Pele onnitteli Mbappea neljä vuotta sitten, kun tämä oli voittamassa Ranskalle maailmanmestaruutta Venäjän MM-turnauksessa 2018.

Ennen joulua päättyneissä Qatarin MM-kisoissa Mbappe koki finaalitappion Argentiinalle loppuottelussa. Argentiinan riveissä pelasi Peleen verrattu taituri, Lionel Messi.

Pele voitti urallaan kolme maailmanmestaruutta, mihin ei ole yltänyt kukaan muu jalkapalloilussa. Mestaruudet tulivat vuosien 1958, 1962 ja 1970 MM-kisoista. Pelen mestaruuksien välissä juhli Englanti, joka oli paras vuoden 1966 kotikisoissaan.

Englannin MM-joukkueen pelaaja Geoff Hurst ylisti Peleä kaikkien aikojen parhaaksi. Hän kohtasi Pelen vuoden 1970 MM-kisoissa, jossa Brasilia kukisti Englannin 1–0.

– Minulla on useita muistoja Pelestä. Hän on eittämättä paras pelaaja, jota vastaan olen koskaan pelannut. Omista joukkuekavereistani nostan Bobby Mooren ykköseksi, Hurst kommentoi Twitterissä.

– Olen ylpeä siitä, että olen pelannut samalla kentällä hänen kanssaan. Lepää rauhassa ja kiitos sinulle, Hurst kirjoitti.

Hurst ja Mbappe ovat ainoat miespelaajat, jotka ovat tehneet MM-finaalissa hattutempun eli kolme maalia.

Neymar: Pele muovasi jalkapallosta taidetta

Pele muovasi jalkapallosta taidetta, arvioi Brasilian ja Pariisin Saint-Germanin tähtipelaaja Neymar.

– Ennen Peleä 10 oli vain numero, Neymar viittasi Pelen pelinumeroon.

Neymarin mukaan ennen Peleä jalkapalloilu oli vain urheilua, mutta Pelen taituruuden ja pelitaitojen ansiosta siitä tuli taidetta ja viihdettä. Pele johdatti Brasilian kolmeen maailmanmestaruuteen, mikä nosti maan jalkapalloilun arvostusta ympäri maailman.

Pele kuoli torstaina 82-vuotiaana. Hän sairasti pitkään ja vietti elämänsä viimeisen kuukauden sairaalassa Sao Paulossa. Viime viikkoina hänen elintoimintonsa heikkenivät, joten Pelen kuolema ei tullut yllätyksenä.

Ison aukon Pele kuitenkin jätti. Hän kuului urheilussa samanlaisiin supertähtiin kuin ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan hallitsija Muhammad Ali aikoinaan. Ali kuoli 74-vuotiaana kesäkuussa 2016.

Vajaat kaksi viikkoa sitten MM-voittoa juhlinut Argentiinan kapteeni Lionel Messi julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa Pelen kanssa.

– Lepää rauhassa, Pele, Messi kirjoitti.

Portugalin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo arvioi, että Pele oli miljoonille inspiraation lähde.