Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket sivusi voittoennätystään Korisliigassa – Honka katkaisi tappioputkensa, Kobrien häviökierre jatkuu

Kauhajoen Karhu Basket sivusi peräkkäisten voittojen seuraennätystään miesten Korisliigassa, kun se voitti Kotkassa KTP-Basketin 111–89. Voitto oli viimeksi lokakuun alussa liigassa hävinneelle Karhu Basketille jo viidestoista peräkkäinen.

Runkosarjan voittoaan varmistellut Karhu Basket nousi toisella neljänneksellä jo 16 pisteen johtoon, mutta KTP kipusi kolmannen jakson alussa vain kahden pisteen päähän. Ohi asti eivät vieraat kotkalaisia päästäneet, vaan laskettelivat lopulta reiluun voittoon.

– Heitimme 23 kolmen pisteen koria. Tuolla heittopelillä on vaikea hävitä. Silti ensimmäisellä puoliskolla emme lähestyneet peliä oikealla tavalla ja pallon kontrolli oli heikkoa. Toisella puoliskolla sitten ryhdistäydyttiin, kertasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Lee Skinner keräsi Karhu Basketille 22 pistettä ja Brandon Sly KTP:lle 16.

Karhu Basketin vuosi alkaa hurjalla kiertueella, kun se pelaa kahdentoista päivän aikana viisi tai Suomen cupin menestyksestä riippuen kuusikin ottelua, joista kaikki vieraissa. Pisin pelireissu vie ensi tiistaina Israeliin.

Seagulls jatkaa kärkiparissa

Helsinki Seagulls vahvisti paikkaansa liigan kärkiparissa, kun se venytti Salon Vilppaan kustannuksella voittoputkensa viiden pelin mittaiseksi. Seagulls otti Vilppaasta kotivoiton 101–-87.

Seagulls piti johtoa alusta loppuun ja kasvatti eron suurimmillaan neljännellä jaksolla 23 pisteeseen.

Jeffrey Carroll teki Seagullsille 19 pistettä ja Isaiah Crawley Vilppaalle 22.

Ylempään jatkosarjaan kurottelevien Kouvojen ja Tampereen Pyrinnön kohtaaminen päättyi Kouvolassa kotivoittoon suurlukemin 128–103.

Peli pysyi tasaisena puoliväliin, kunnes Kouvot vei kolmannen jakson 31–18 ja karkasi korisliigakauden ennätyspisteisiin.

Quanterrius Jackson pussitti Kouvoille 30 pistettä. Pyrinnöstä LJ Thorpe teki 26 pistettä.

Kataja saalisti Korihait

Liigan kärkikolmikossa jatkava Joensuun Kataja Basket ei antanut Uudenkaupungin Korihaille yllätysmahdollisuutta, kun Kataja Basket otti sarjajumbosta ylivoimaisen kotivoiton 94-59.

Kataja karkasi jo ensimmäisen jakson lopulla 21 pisteen johtoon eikä päästänyt Korihaita enää yhdeksää pistettä lähemmäs. Lopulta ero repesi 35 pisteeseen.

Galin Smith heitti Katajalle 32 pistettä. Trey Niemelle riitti 13 pistettä Korihaiden tehomiehen titteliin.

Espoossa kohtasivat liigaan pisimpiin tappioputkiin ajautuneet joukkueet, kun Tapiolan Hongalla oli alla viisi ja Lapuan Kobrilla seitsemän häviötä. Honka voitti vihdoin, mutta Kobrat ei, kun pisteet jäivät Espooseen pistein 104-98.

Kobrat piti pientä etua puoliväliin asti, kunnes Honka kiri kolmannen jakson ensimmäiset seitsemän minuuttia 23–4 ja nousi 14 pisteen johtoon. Suurimmillaan kotijohto kasvoi 21 pisteeseen.

Jahlil Tripp teki Hongalle 25 pistettä ja Eric Adams Kobrille 20.

Lahdessa pelattiin jatkoajalle asti ottelussa, jossa Lahti Basketball otti BC Nokiasta voiton 94–90.

Lahti johti kolmannella jaksolla jo 19 pisteellä, mutta Nokia voitti neljännen jakson kymmenellä pisteellä ja venytti Malik Benlevin viime sekunnin kolmosella ratkaisun jatkoajalle. Siinä lahtelaiset puristivat niukan voiton.

Arttu Saarijärvi nosti isännille 21 pistettä. Benlevi heitti BC Nokialle 25 pistettä.

- - - - -

Uutista on korjattu klo 21.41. Seagulls–Vilppaan lopputulos oli 101–87, ei 10–87.