Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Jääkiekkoliiton liittohallitus käsittelee tiistaina Jokerien tilannetta – "Tarkastelemme kokonaisuutta"

Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus käsittelee tiistaina kuusinkertaisen miesten Suomen mestarin Helsingin Jokerien tilannetta. Itäliiga KHL:stä vuosi sitten irtautunut Jokerit ei ole pelannut tällä kaudella edustustasolla missään sarjassa. Jokerit jätti viime viikolla sarjapaikkahakemuksen Jääkiekkoliitolle.

Jokerien tavoitteena on Suomen toiseksi korkeimman sarjatason Mestiksen sarjapaikka kaudeksi 2023–24, mutta asian ympärillä on useita kysymyksiä. Missä Jokerit pelaa kotiottelunsa, millaisen organisaation Jokerit saa kasattua, mistä Jokerit saa pelaajat, ja kuka maksaa joukkueen kulut? Mahdollista on myös se, ettei Jokerit saa paikkaa Mestiksestä ja aloittaa uuden nousunsa kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Suomi-sarjasta.

Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Jukka Toivakan mukaan liittohallitus tekee päätöksensä asiasta tiistaina.

– Tarkastelemme Jokerien kohdalla kokonaisuutta. Sen enempää en ota asiaan tässä vaiheessa kantaa. Huomenna (tiistaina) asia käsitellään ja sen jälkeen ilmoitetaan liittohallituksen kanta, Toivakka sanoi STT:lle.

Pelaajakasvatustyöstään tunnettu Jokerit voitti ensimmäisen miesten Suomen mestaruutensa vuonna 1973, mutta sukelsi pääsarjasta 1. divisioonaan 1987.

Jokerit palasi pääsarjaan kaksi vuotta myöhemmin ja pelasi SM-liigassa yhtäjaksoisesti 1989–2014. Jokerit siirtyi KHL:ään vuonna 2014 ja pelasi sarjassa vajaat kahdeksan kautta. Joukkue vetäytyi KHL:stä Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Latvialaisseura tuorein tulokas

Jääkiekon Mestikseen on noussut tai nostettu joukkueita Suomi-sarjasta epätasaiseen tahtiin 2010- ja 2020-luvuilla, mutta tulijoita on ollut tyrkyllä myös muualta. Espoon Bluesin liigajoukkueen raunioille kyhätty Espoo United sai sarjapaikan Mestiksestä 2016, ja täksi kaudeksi sarjaan liittyi latvialainen HK Zemgale.

Jokerien tapauksesta poikkeuksellisen tekee se, että Jokerit on pelannut ulkomaisessa sarjassa ja pyrkii takaisin kotimaan kaukaloihin lähes vuosikymmenen jälkeen.