Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Raahen Seutu: NHL-hyökkääjä Joonas Donskoi sai aivotärähdyksen syksyn harjoitusottelussa, uran jatko hämärän peitossa

Jääkiekon NHL:ssä seitsemän viime kautta pelannut Joonas Donskoi on ollut koko kuluneen kauden sivussa Seattle Krakenin otteluista. Donskoi sai syksyllä pelatussa harjoitusottelussa Vancouver Canucksia vastaan aivotärähdyksen, kun suomalaishyökkääjä törmäsi joukkuetoveriinsa ja löi päänsä jäähän.

Donskoi, 30, kertoi lauantaina julkaistussa Raahen Seudun haastattelussa, ettei vielä tiedä, jatkuuko peliura. Kyseessä on raahelaislähtöisen hyökkääjän uran seitsemän aivotärähdys.

– Kyllä se aina säikäyttää ja pistää miettimään, varsinkin kun niitä (aivotärähdyksiä) alkaa olla monta. Pitää aina miettiä, kun kuitenkin olen perheenisä, ja pitäisi olla toiminnallinen isä vielä monta kymmentä vuotta. Totta kai niiden edellä tehdään ratkaisut, että miten tästä jatketaan, Donskoi sanoi.

Pääkivun ja huimauksen kanssa viime kuukaudet kamppaillut Donskoi kertoi pohtivansa lääkäreiden kanssa uravaihtoehtoja "kun se aika tulee". Seattlen kotihallilla Donskoi on käynyt aktiivisesti kannustamassa joukkuetovereitaan.

– Joukkue on puolet ajasta reissussa, joten on vähän ulkopuolinen fiilis, mutta olen koittanut olla aina hyvällä päällä, kun olen hallilla. Koitan tsempata äijiä ja auttaa sen mitä pystyy. Jos tästä hakee jotakin positiivista, olen saanut olla enemmän perheen kanssa, kun en ole reissussa.

Donskoin sopimus Seattlen kanssa päättyy tähän kauteen. Hyökkääjä on pelannut San Josen, Coloradon ja Seattlen paidassa yhteensä 474 NHL:n runkosarjaottelua, joissa on syntynyt tehopisteet 80+128=208. Liigan pudotuspeleissä hän on tehnyt 15+17=32 tehopistettä 69 ottelussa.