Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Derek Barach ratkaisi tuijotuskilpailun Ässille

Porin Ässät on virittänyt kevättä kohti melkoisen kirivaihteen miesten jääkiekkoliigassa. Tiistaina satakuntalaiset nappasivat kuudennen voiton seitsemän viime ottelunsa aikana. Kouvolalaisjoukkue KooKoo ei saanut synkkään kotisaldoonsa kirkastusta hävittyään porilaisille maalein 0–3.

– Tuijotuskilpailu tämä oli. Kahden erän jälkeen oli selvää, että katsotaan, kumman pokka pitää ensimmäiseen maaliin asti. Näin tasaisessa pelissä on vaikea muuta nostaa esiin kuin (Niklas) Rubinin vahva peli maalilla, kuvaili Ässien valmentaja Karri Kivi.

Jumbojoukkue SaiPan (88) lisäksi alle sadassa tehdyssä liigamaalissa ovat enää 98 maalin Ässät ja HIFK. Kouvolassa osuivat porilaisten kauden ainoat maalitykit, maalimääränsä 13:een nostanut Derek Barach (2+0) ja 11 kertaa verkkoa heiluttanut Roopa Talaja (1+1). Osumista jälkimmäiset kaksi syntyivät tyhjään maaliin. Ässien kauden kolmanneksi ahkerin maalintekijä on Jesse Joensuu (7).

– Rubin ja vahva alivoima pelasivat meille tämän voiton, vaikka KooKoo oli ehkä parempi, Talaja totesi.

– Milleistä kamppailtiin. Voittomaali syntyi kyseenalaisella tavalla, koska kädellä ei saa tässä lajissa ohjata, viittasi KooKoo-luotsi Olli Salo Barachin ratkaisumaaliin.