Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ruusuvuori ja Virtanen olivat lähellä viedä Suomen tennishistorian kynnykselle

Otto Virtasen (ATP-181) lataama suuryllätys jäi piippuun tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupissa. Suomalainen haastoi tosissaan maailmanlistan kärkipäähän kuuluvan Argentiinan Francisco Cerundolon (ATP-31), mutta taipui katkaisuerän jälkeen lukemin 3–6, 6–3, 6–7 (3–7).

– Ei tuntunut että olisin jäänyt jalkoihin, vaan pääsin asentoihin ja paikkoihin, mihin halusin. Olen tyytyväinen, että pystyin ajoittain kontrolloimaan peliä noin kovaa kaveria vastaan.

Etukäteen oli ajateltu, että yli 190-senttisen suomalaisen syöttötyöskentely olisi kovalla kentällä tehokas ase, mutta Cerundoloa vastaan Virtasen sihti oli hukassa: hän osui ykkössyötöllään ruutuun vain 58 prosentin varmuudella.

– Halusin käyttää syöttöä aseena ja otin niissä riskejä. Se oli mielestäni hyvä taktiikka.

Ruusuvuori löysi uuden vaihteen

Ottelusarjan tilanne on 1–1, sillä aiemmin lauantaina Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori (ATP-43) vei kotijoukkueen johtoon. Hän kukisti Pedro Cachinin suoraan kahdessa erässä luvuin 7–5, 6–3.

– Molemmat tekivät palautuksissa virheitä. Teimme kapteeni Jarkon (Nieminen) kanssa taktisen muutoksen, että yritän vain saada ne paremmin kenttään, Ruusuvuori analysoi.

Suomalainen päätti avauserän murrolla ja aloitti toisen vahvasti. Hänellä oli kaksi mahdollisuutta karata 5–1-johtoon, mutta argentiinalainen ei antautunut helpolla. Cachin voitti yhdeksän pistettä peräkkäin, mikä nosti hänet pelin päähän Ruusuvuoresta ja 30–0-tilanteeseen omassa syötössään.

Kuin tyhjästä Ruusuvuori kaivoi uuden vaihteen, nappasi murron ja viimeisteli erän tyylikkäillä ässillä.

– Päästin hänet liian helposti mukaan, eikä noin olisi saanut käydä. Olen onneksi ollut läpi uran hyvä unohtamaan notkahdukset.

Aiemmin viikolla oli puhetta, että Espoon areenan nopea matto suosisi hyökkäävää pelaamista. Ennakkojen tukena olivat ainakin läpilyönnit, jotka kirjattiin 13–6 Ruusuvuoren eduksi.

– Syötöt tuntuvat liukuvan uudella alustalla. Sillä on ylipäätään vaikea puolustaa, mikä suosii meitä suomalaisia, koska vastustajat ovat kasvaneet massakentillä, missä pelataan pidempiä pisteitä.

Heliövaara kehiin sunnuntaina

Sunnuntaina maailmanlohkon karsinta jatkuu kutkuttavalla nelinpelillä, jossa Harri Heliövaara pääsee antamaan oman panoksensa.

Suomen kapteeni Jarkko Nieminen on väläytellyt, että Patrik Niklas-Salminen saattaa pelata tähtinelinpelaajan kanssa. Nieminen ei vielä pysty vahvistamaan, kuka Heliövaaran kanssa pelaa.

– Lyömme sen lukkoon tänään myöhemmin. Aidosti pohdimme kahden hyvän kandidaatin väliltä.

Argentiina pystyy käyttämään nelinpeliin erikoistunutta kaksikkoa Andres Molteni/Maximo Gonzalez. Näin jos Ruusuvuori nähdään Heliövaaran rinnalla, kohtaa tämä Cerundolon vain puolen tunnin palautuksella.

Voitto Argentiinasta tarkoittaisi sitä, että Suomi pääsisi marraskuussa ensimmäistä kertaa 16 joukkueen lopputurnaukseen, joka pelataan Malagasssa.