Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minkkinen ja Hiidensalo joutuivat täpärästi sakkoringille, Suomi putosi MM-pariviestissä kymmenenneksi

Viimeisen pystypaikan viimeinen taulu koitui sekä Suvi Minkkisen että Olli Hiidensalon kohtaloksi ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviestissä Saksan Oberhofissa. Suomalaispari taisteli vielä kisan puolivälissä sijoituksesta kuuden parhaan joukossa, mutta lopputuloksissa Suomi oli kahden sakkokierroksen rasittamana vasta kymmenes.

Sakkojen lisäksi Minkkinen ja Hiidensalo käyttivät kisassa yhteensä 13 varapatruunaa.

Norjan Marte Olsbu Röiseland ja Johannes Thingnes Bö voittivat parikisan MM-kullan ennen Itävaltaa ja Italiaa, vaikka Bö joutui sakkoringille jälkimmäisellä osuudellaan. Suomen ero Norjaan oli maalissa 2.27,2 minuuttia.

Minkkinen ylsi keskiviikkona normaalimatkan nolla-ammunnallaan sensaatiomaisesti kahdeksanneksi, mutta pariviestissä viimeinen taulu ei osunut sitten millään.

– Vaikeaa sanoa, miten paljon siinä lopussa oli kyse väsymyksestä. Vaikea oli se viimeinen taulu, Minkkinen kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

– Minullakin oli viimeinen taulu ongelmana. Ensimmäisen varapatruunan sähläsin, ja sitten alkoi tuulla sen verran, että viimeinen yritys meni jo todella kauas. Haimme top 6 -sijaa, mutta sitä ei tänään tullut, Hiidensalo sanoi.

Itävallan hopeakaksikon muodostivat Lisa Theresa Hauser ja David Komatz. Italian Lisa Vittozzi ja Tommaso Giacomel jättivät Ruotsin, Ranskan ja Saksan mitalien ulkopuolelle.

MM-kilpailut jatkuvat lauantaina viestikisoilla.