Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasmi Joensuun MM-sprintti päättyi yhtä surullisesti kuin Pekingin olympialaisissa – "Vähän flashbackia pukkaa"

Jasmi Joensuun kilpailu Planican MM-sprintissä päättyi yhtä surullisesti kuin Pekingin 2022 olympialaisissa. Joensuu kaatui alkuerässään ja menetti välieräpaikan siihen. Olympialaisissa mahdollisuudet hupenivat sauvarikkoon.

Molemmilla kerroilla Joensuu on menettänyt menestysmahdollisuudet syyttään. Norjalainen Lotta Udnes Weng pyyteli häneltä anteeksi olympialaisissa. Nyt hänen kannoilleen ajeli Puolan Weronika Kaleta.

– Tunsin, että joku tuli takaa suksille. Ilmeisesti puolalainen, kun en päässyt heti ylös ja hän oli siinä, Joensuu totesi.

Joensuu ei tuntunut kaipaavan anteeksipyytelyä. Ne eivät veisi häntä enää tavoitteisiin.

– En ole jutellut hänen kanssaan. Mitäpä minä siitä enää puhumaan, Joensuu jatkoi.

– Mutta vähän liian tuttua hommaa. Periaatteessa epäonneen pitäisi jo tottua, mutta pahalta tuntuu. Vähän flashbackia pukkaa.

Jatko auki

Joensuu nousi lumesta kamppailemaan erän kolmossijasta, mutta jäi lopulta erässä neljänneksi ja lopputuloksissa 16:nneksi vauhdikkaasta loppuvedosta huolimatta. Joensuu oli aika-ajossa kymmenes.

– Kulku oli hyvä, Joensuu vahvisti.

– Mutta ei voi unelmoida, että pärjää näissä kisoissa, jos ei pysy pystyssä.

Tosiasiassa Joensuu ei kuitenkaan voinut vaikuttaa tilanteeseen, jossa kilpakumppani ajaa takaa suksien päälle.

Joensuu suunnitteli illaksi jonkinlaista hiihtolenkkiä. Kisojen jatko-ohjelmaansa hän ei ryhtynyt veikkailemaan. Hän kannusti tarkistamaan asian naisten maajoukkueen valmentajilta.

– Kysykää Jussi Piiraiselta ja Juho Haloselta, siunaantuuko minulle matkoja vai tuleeko samanlainen turistireissu kuin Pekingissä. Koen kyllä, että kunto on hyvä. On annettavaa, mutten tiedä, mitä matkoja tulee, Joensuu pohdiskeli tilannetta.

Ruotsalaisille neloisvoitto

Maastohiihdon naisten sprintin maailmanmestaruuden voitti Ruotsin Jonna Sundling. Ruotsalaisnaiset ottivat perinteisen hiihtotavan kisassa neloisvoiton, sillä Emma Ribom sijoittui hopealle, Maja Dahlqvist nappasi pronssia ja Linn Svahn oli neljäs.

Sundling voitti MM-sprinttikultaa myös kaksi vuotta sitten Oberstdorfissa. Viime vuonna hän juhli matkan olympiavoittoa.

Norjalaishiihtäjistä Kristine Stavås Skistad jäi viidenneksi ja Tiril Udnes Weng kuudenneksi.

Suomalaisnaisista Jasmin Kähärä oli Joensuun tavoin erässään neljäs. Ero ruotsalaiseen erävoittaja Ribomiin oli reilut viisi sekuntia. Anne Kyllönen oli ensimmäisessä erässä viides, Johanna Matintalo jäi neljännessä erässä kuudennelle sijalle.