Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoriso-osasto katkaisi Sportin karmean tappioputken – "Hyvä, että otettiin tänään se voittokin"

Vaasan Sport onnistui katkaisemaan 13. ottelun mittaisen tappioputkensa perjantaina, kun vaasalaiset kaatoivat Porin Ässät maalein 3–0. Helmikuussa joukkueensa tyhjentänyt Sport oli ottanut edellisen voittonsa yli kuukausi sitten 1. helmikuuta.

Helmikuun tyhjennysmyyntiensä jälkeen Sport täydensi joukkuettaan nuorilla pelaajilla, joita haalittiin joukkueeseen myös muista seuroista. Näiden pelaajien avulla Sport kaatoi Ässät, kun TPS:stä Vaasaan siirtynyt Väinö Sirkiä iski kaksi maalia ja Tapparasta siirtynyt Viljami Nieminen yhden.

Sirkiälle maalit olivat ensimmäiset jääkiekkoliigassa.

– Muutaman pelin olemme jo esiintyneet voiton arvoisesti. Hyvä, että otettiin tänään se voittokin, Sportin päävalmentaja Risto Dufva sanoi.

Hyvässä vireessä oli myös Sportin maalivahti Rasmus Reijola, joka torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä aloittavana maalivahtina. Reijola pysäytti 22 vetoa.

Villi kortti -kierroksen kotiedusta taistelevalle Ässille tappio Vaasassa oli karmea takaisku. Porilaisille kotiedun varmistamiseen olisi riittänyt kaksi voittoa tappioputkessa rämpivästä Sportista varsinaisella peliajalla, mutta TPS:n voitettua perjantaina HIFK:n Helsingissä siirtyi kotiedun kohtalo lauantain päätöskierrokselle TPS:n käsiin.

Ässät ja Sport kohtaavat päätöskierroksella Porissa.

– Numerot kuvaavat tätä päivää. Meillä ei juurikaan tilanteita ollut, ja Sport oli joka erässä parempi, Ässien päävalmentaja Karri Kivi myönsi.

– Paljon, Kivi summasi tarvittavia muutoksia runkosarjan päätöspeliin.