Laki yrittäjien työttömyysturvasta tulee voimaan keskiviikkona

STT

Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tulee voimaan huomenna. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta heidän yritystoimintansa muodosta. Laki on voimassa kesäkuun loppuun.

Tuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuussa.

Päätoimisen työskentelyn päättymisen tai tulon vähentymisen tulee johtua nimenomaan koronavirusepidemiasta. Tuen saaminen ei edellytä yritystoiminnan lopettamista.

Tasavallan presidentti vahvisti lain tänään.

Työnantajan eläkemaksujen alennus tulee voimaan toukokuun alussa

Työnantajan työeläkemaksuja alennetaan väliaikaisesti 2,6 prosenttiyksiköllä toukokuun alusta alkaen, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Maksunalennus on voimassa toukokuun alusta vuoden loppuun.

Hallitus on kertonut jo aiemmin työeläkemaksujen alentamisesta koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin vuoksi. Nyt väliaikaisen maksujen alennusten alkamisaika on kuitenkin saanut varmistuksen, kun presidentti vahvisti lain tänään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut