Koronan vuoksi lomautettu noin 122 000 työntekijää, yt-neuvottelujen piirissä yli 400 000

Fiskarsin johtoryhmän jäsenten palkkoja sekä hallituksen palkkioita leikataan väliaikaisesti. Anni Reenpää / LEHTIKUVA

STT

Koronaepidemian takia on lomautettu noin 122 000 työntekijää, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö. Uusia työttömiä koronatilanteen takia on noin 15 000.

Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan yli 400 000 ihmistä. Yt-neuvotteluja käynnistäneitä yli 20 hengen työpaikkoja on noin 4 500.

Todellisuudessa luvut lomautetuista ovat vielä suurempia, sillä pienet yritykset puuttuvat TE-toimistojen kautta kerätyistä luvuista.

Fiskarsin johdon palkkoja ja palkkioita leikataan

Tiistaina yt-neuvottelujen aloittamisesta kertoi muun muassa Fiskars Group. Se aloittaa koronakriisin takia uudet yt-neuvottelut määräaikaisista lomautuksista. Enintään 90 päivää kestävät lomautukset koskisivat 404:ää työntekijää.

Lomautuksia ja työtuntien vähentämisiä on luvassa myös ulkomailla. Fiskars arvioi, että ne tulevat koskemaan kaikkiaan noin 1 500:aa työntekijää maailmanlaajuisesti.

Fiskars ilmoitti ennen pääsiäistä lomauttavansa Suomessa tämän vuoden aikana 740 työntekijää myymälöissä, tehtaissa ja jakelukeskuksissa. Koronakriisi on monilla markkinoilla heikentänyt Fiskarsin tuotteiden kysyntää.

Yhtiön johtoryhmän jäsenten palkkoja sekä hallituksen palkkioita leikataan väliaikaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.