Yhdysvaltain Pompeo on huolissaan aktivistien kiinniotoista Hongkongissa

Hongkongin tilanne huolettaa Pompeota. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvallat tuomitsee demokratia-aktivistien kiinniotot Hongkongissa. Ulkoministeri Mike Pompeo sanoi pitävänsä kiinniottoja syvästi huolestuttavana.

– Poliisin toimivallan käyttäminen poliittisiin tarkoitusperiin on ristiriidassa ilmaisunvapauden ja kokoontumisvapauden universaalien arvojen kanssa, Pompeo sanoi Twitterissä.

Hongkongin poliisi otti lauantaina kiinni 15 demokratia-aktivistia, joita syytetään osallistumisesta viime vuoden suurmielenosoituksiin.

Sarja laajoja ja ajoittain väkivaltaisiksi riistäytyneitä mielenosoituksia ravisteli Hongkongia viime vuonna. Mielenosoittajat vaativat Kiinaan kuuluvalle erityishallintoalueelle suurempia vapauksia.

Manner-Kiina ei kuitenkaan ole taipunut muutoksiin pitkään jatkuneista mielenosoituksista huolimatta. Mielenosoitusten aalto on hiipunut viime kuukausina osin aktivistien väsymisen ja osin koronaviruksen takia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut