Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitä puhelimesi 112 Suomi -sovellus nyt, niin saat jatkossa myös viranomaistiedotteita

Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovellukseen on lisätty uusi viranomaistiedoteominaisuus. Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki sen uudet ominaisuudet tulevat heti käyttöön.

Viranomaistiedotteella tarkoitetaan poikkeuksellisiin tilanteisiin, hälytystehtäviin, harjoituksiin tai olosuhteisiin liittyviä ohjeita ja viestejä. Tällaisia tapauksia voivat olla erilaiset laajamittaiset tilanteet, joissa tietyn alueen asukkaita on syytä ohjata tiettyyn toimintaan.

Tiedotteet voivat koskea lisäksi kadonneita henkilöitä kuten lapsia tai dementikkoja rajatulla alueella. Viestin voi saada myös erilaisista viranomaisten harjoituksista tai hätärakettien ampumisharjoituksista.

Sovelluksen avulla pyritään jatkossa vähentämään epätietoisuutta, huhuja ja niiden myötä turhia yhteydenottoja hätänumeroon, tai opastetaan ihmisiä toimimaan oikein.

Koronaepidemia vaikutti sovelluksen kehittämiseen kiireellisesti

Uusi ominaisuus kehitettiin nopeasti käyttöön, jotta se palvelisi tarvittaessa poikkeusoloihin ja koronaepidemiaan liittyvää tiedottamista.

Viranomaistiedotteita voidaan julkaista kaikille sovelluksen käyttäjille tai vain käyttäjille rajatulla maantieteellisellä alueella. Käyttäjä voi valita sovelluksen kieleksi suomen tai ruotsin.

Puhelinten omat käyttöjärjestelmät saattavat toisinaan rajoittaa viranomaistiedotteiden läpituloa. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos puhelin on virransäästötilassa, paikannus ei ole jostain syystä onnistunut tai ilmoitusten määrää on rajoitettu.